Tot mai multe firme testează candidații la interviu

De Dan Birta
2Comentarii
Tot mai multe firme testează candidații la interviu
Angajatorii caută, în primul rând, candidați cu experiență, competențe și atitudine.

Goana companiilor după candidați și, dacă se poate, cât mai aproape de cerințele lor, le face pe acestea să-i testeze cât mai rapid. În unele cazuri chiar la interviul de recrutare. Bunăoară, la ultimele târguri de locuri de muncă, multe firme au adus specialiști numeroși pentru a-i testa pe candidați.

„Companiile sunt tot mai interesate să-i testeze pe candidați încă de la primul interviu de angajare. În felul acesta recrutorii își dau seama mult mai repede, chiar din primele minute, dacă acel candidat e potrivit sau nu pentru postul disponibil și, în plus, identifică nivelul de competență, cunoștințele și experiența candidaților”, a observat Corina Brândușan, PR Manager Târgul de Cariere.

În cadrul unor asfel de evenimente companiile testează, în câteva ore, zeci sau chiar sute de candidați interesați de un anumite domeniu de activitate.

„În urmă cu doi ani am introdus pentru prima dată competițiile contra-cronometru Speed Challenge. Am început în 2015 cu concursuri-fulger de programare în domeniul IT, care s-au bucurat de mare succes și pe care le organizăm și în prezent. De anul trecut organizăm și Speed Challenge pe traducere. De anul trecut le dăm posibilitatea și celor care recrutează cunoscători de limbi străine să-i testeze pe loc pe candidați. Mai mult, din această primăvară vom avea o varietate și mai mare de domenii pentru care vom organiza, în colaborare cu angajatorii, Speed Challenge-uri: e vorba despre inginerie, contabilitate, auto&automotive, dar și despre alte industrii”, spune Corina Brândușan.

Pe lângă competiții Speed Challenge, companiile pot să organizeze în cadrul TdC workshopuri și seminarii pe diverse teme.

La ce sunt atenți recrutorii

Experiența și competențele în domeniu sunt cele mai importante aspecte de care țin cont recrutorii, potrivit studiului realizat toamna trecută de Târgul de Cariere și HR Summit.

„La cercetare au participat 158 de recrutori de la companii importante la nivel național. Astfel, 39% dintre angajatori au afirmat că la interviul de angajare îi interesează cel mai mult experiența candidaților, 38% pun mai mult accent pe competențele în domeniu, iar 20% apreciază mai degrabă atitudinea pe care candidații”, a precizat specialistul în recurtare.

corina-brandusan

2% dintre recrutorii care au răspuns la studiu afirmă că sunt mai degrabă atenți la viteza de reacție la întrebările “provocatoare”. Studiul s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016, pe un eșantion de 158 de specialiști în resurse umane care au participat la Târgul de Cariere și la HR Summit.

Organizatorii Târgului de Cariere așteaptă peste 200 de companii la ediția de primăvară a evenimentului. Târgul de la Oradea va avea loc în 18 martie.

„Ne bucurăm că tot mai multe companii aleg să recruteze și să organizeze competiții contracronometru la Târgul de Cariere. Anii trecuți am fost chiar puși în situația de a refuza anumite companii care au dorit să se înscrie cu câteva zile înainte de începerea târgului pentru că spațiul nu ne mai permitea în anumite orașe să amplasăm noi standuri”, afirmă Corina Brândușan.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor