Tot mai revoltati

Tot mai multi bolnavi îsi pierd cumpãtul pentru cã nu mai pot rãbda fãrã medicamente. În farmacii, la telefonul redactiei sau pe portalul J.b. oamenii încep sã îsi exprime nemultumirea fatã de promisiunea neonoratã a Casei de Asigurãri de Sãnãtate Bihor.

Potrivit declaratiilor fãcute de conducerea CAS Bihor prin Biroul de presã, dupã 15 noiembrie s-a estimat cã bihorenii vor avea din nou acces la compensate si gratuite. Fiindcã rectificarea de buget nu se aplicã încã, inspectorii CAS Bihor nu au nici o posibilitate sã umple cu bani farmaciile pentru medicamentele bolnavilor. Marti, Biroul de presã al CAS Bihor ne-a informat cã la Bucuresti, colegii inspectori de la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate Bihor nici mãcar nu au stabilit ce sumã revine Bihorului, din a doua rectificare.

Pânã când farmaciile vor primi din nou fonduri, multi bihoreni riscã sã îsi înrãutãteascã starea de sãnãtate si sã ajungã la spital. Categoriile vulnerabile de bihoreni sunt pensionarii, copiii mici, bolnavii cu boli cronice care nu îsi permit sã dea milioane de lei vechi pentru o retetã.

Otilia Sandor