Tot oraşul a fost sub apă!

30Comentarii
Tot oraşul a fost sub apă!
Ploaia de marţi seara a acoperit oraşul cu apă. Pompierul de serviciu de la ISU Crişana a relatat că, în cele trei ore cât a durat furtuna cu ploaie năprasnică de la Oradea, absolut toate echipajele ISU au fost solicitate să intervină în toate zonele din oraş. Video 

Cele două subunităţi din Oradea precum şi Garda 1 Mai, au intervenit cu opt autospeciale, două autocamioane şi două motopompe, în acţiunile de intervenţie fiind angrenaţi un număr de doi ofiţeri şi 38 subofiţeri. Aceştia aui au acţionat la aproximativ 200 de cazuri, în zeci de subsoluri inundate, străzi blocate, căderi de pomi şi alte nenorociri.

S-a acţionat prioritar pentru evacuarea apei din subsolurile instituţiilor publice şi pentru decongestionarea căilor de comunicaţie rutieră. Astfel, locaţiile unde echipajele de intervenţie au acţionat, au fost Bulevardul Ştefan cel Mare, în zona podului CFR, Tribunalul Bihor, Trezoreria Oradea, două Hypermarketuri locale, Biserica Sf.Apostol Andrei şi Parohia Reformată. De altfel, o mulţime de alte străzi au devenit aproape impracticabile: Simion Bărnuţiu, Vlădeasa, Bulevardul Decebal, Iuliu Maniu şi numeroase straduţe din cartierul Rogerius.

Oameni blocaţi şi parc inundat

La supermarketul din faţa Pieţei Rogerius, oamenii au rămas blocaţi în interior, din cauza bălţilor imense din faţa magazinului. Apa a intrat pe sub uşile supermarketului şi angajaţii scoteau apa printre plânsetele de copii ale clienţilor. Şi parcul din faţa discotecii No Problem s-a umplut de apă în timpul ploii de marţi. Echipajele medicale de urgenţă au fost şi ele pe baricade. Dr. Remus Negruţiu, de la Ambulanţa Bihor, a declarat că (până la ora redactării acestui material) nu au avut intervenţii deosebite, dr. Alin Suciu de la Ambulanţa Pelican a suplimentat echipajele iar SMURD a fost chemat la câteva solicitări de urgenţă.

Ofiţerul de serviciu de la Poliţia Rutieră a declarat că nu au fost accidente pe timpul ploii şi nici mai multe tamponări ca de obicei. În schimb, marile intersecţii din oraş bălteau în apă, iar traficul a fost blocat, pe alocuri şi de autoturisme în fel şi chip pe şosele sau pe marginea acestora, din cauza ploii torenţiale. Pe Şoseaua Borşului, în Dragoş-Vodă şi pe alte artere mari din oraş, poliţiştii SPR au deviat traficul pe alte rute, deoarece apa adunată pe drum – din cauza reţelei de canalizare suprasolicitate – le-a făcut impracticabile .

Otilia Şandor30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor