„Toţi copiii au nevoie de un profesor”

„Toţi copiii au nevoie de un profesor”
ORADEA – Lume multă în sala festivă a Colegiului Economic „Partenie Cosma”. Elevi şi cadre didactice, din municipiu şi judeţ, s-au întâlnit miercuri la o masă rotundă. Proiectul a fost derulat de elevii de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi Liceul Teoretic din Vadu Crişului.

Acţiunea a fost intitulată „Toţi copiii au nevoie de un profesor” şi este un proiect implementat în luna mai a acestui an. Principalii coordonatori ai proiectului au fost elevii-gazde şi cei de la Liceul Teoretic din Vadu Crişului. Astfel, după mai bine de şase luni, timp în care elevii şi profesorii au demonstrat realitatea afirmaţiei mai sus menţionate, acum a fost timpul să o povestească şi celorlalţi.

Alături de cei implicaţi în proiect, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, ai Direcţiei Judeţene de Protecţie a Consumatorului, Poliţiei de Proximitate, Universităţii Oradea, ai unor ONG-uri şi câţiva consilieri educativi.

Subiecte propuse
„Este o acţiune cu deosebit de importante valenţe educative. Realitatea este că fiecare elev are nevoie de un profesor. Noi trebuie să le asigurăm elevilor o educaţie care să-i aducă acolo unde dorim, adică prin ei să realizăm o lume mai bună”, a afirmat în cuvântul de salut Ioan Corba, directorul Colegiului Economic „Partenie Cosma”.

Discuţia a fost condusă mai departe de inspectorul şcolar Georgeta Sadoveanu, care le-a explicat celor prezenţi ceea ce au realizat, atât practic cât şi teoretic, prin acest proiect. „Acord sau dezacord”, „Ce înseamnă educaţia, şcoala”, „Reţeta unei educaţii bune”, „Profesorul ideal” sau „De ce nu toţi copiii au şansa de a învăţa cu un profesor calificat” au fost doar câteva dintre subiectele tratate în cadrul mesei rotunde.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase