„Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare”

De Teodor Biriş
12Comentarii
„Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare”
Miercuri seara a plouat la Oradea, dar starea vremii nu i-a oprit pe suporterii FC Bihor să vină la mitingul de solidaritate organizat de Asociaţia Suporterilor FC Bihor.

Au fost vreo 250 şi au scandat pentru FC Bihor, clubul lor de suflet: „Nu priviţi cu nepăsare cum Bihorul nostru moare”, „Oradea e viaţa mea, sufletul şi inima”, „Bihorul nu moare”, plus alte scandări şi cântece din peluză, care au asigurat fondul sonor la umbra statuii lui Mihai Viteazul.

Au fost afişate şi două bannere pe care erau inscripţionate mesajele: „Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare” şi „FC Bihor trăieşte prin noi”. Din arsenal nu au lipsit steagurile roş-albastre.

Printre cei prezenţi s-au numărat foşti sau actuali jucători, antrenori sau conducători, oameni de toate vârstele, femei şi copii.

„Susţinători adevăraţi”

Cauza lui FC Bihor a fost susţinută şi de fostul selecţioner Emeric Ienei, care în ciuda vremii nefavorabile a dorit să-şi arate ataşamentul faţă de club. „Văd că indiferent de vreme, Bihorul are susținători și susținători adevărați. Păcat că ei vorbesc în față, iar în spate nimeni nu se ocupă de sportul din Oradea și nu vorbesc numai de fotbal. Din păcate, am constatat că pe linia aceasta, de la Timișoara, până la Satu Mare, sunt foste echipe de Divizia A, care au câștigat și campionatul, Timișoara, Aradul, Oradea, echipe cu o tradiție fantastică. Asta înseamnă că pe cei care ar trebui să conducă nu numai orașul, ci și sportul, nu prea-i interesează. Ar fi mare păcat ca FC Bihor să dispară pentru că Oradea este un oraş cu tradiţie în fotbalul românesc. Trebuie găsite soluţii!”, a declarat Emeric Ienei.

Implicaţi direct în destinele FC Bihor, preşedintele Viorel Nemeş şi antrenorul Călin Cheregi speră ca demersul suporterilor să aibă roade.

E greu să-mi găsesc cuvintele în aceste momente, văzând acești copii minunați, care-și arată starea de nemulțumire vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la clubul FC Bihor. Sper din tot sufletul ca cei care răspund de destinele acestui club să găsească o soluție imediată”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

„Nu numai această manifestație, dar și zbaterile noastre care au fost în această săptămână, ar trebui să aibă un efect pozitiv pentru club. Am solicitat și solicit încă o dată tuturor societăților care consideră și pot să fie alături de noi, acum în ultimul ceas, să vină la noi la club până nu e prea târziu. Eu zic, până vineri, ca să putem face o analiză a sumelor care se vor strânge pentru salvarea acestui club”, a adăugat președintele Viorel Nemeș.


DSC_0058

„Multumesc tuturor”

Organizatorul mitingului, Daniel Bokor a declarat că suporterii vor continua acţiunile de sensibilizare a autorităţilor şi mediului de afaceri. „Am fost foarte plăcut surprins și mulțumesc mult tuturor celor prezenți, pentru că au fost destul de mulți în pofida timpului nefavorabil. Dorim să organizăm și un marș la sfârșitul săptămânii și sperăm ca prin acțiunile noastre să înduplecăm atât Consiliul Local, cât și mediul de afaceri bihorean să-și întoarcă fața către club și, pe de altă parte, sperăm că și creditorii să dea dovadă de înțelegere în ceea ce privește datoriile clubului, pentru că dacă clubul intră în faliment, nimeni nu-și mai primește banii”, a declarat Daniel Bokor, preşedintele ASFCB.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor