Toţi suntem egali

1Comentariu
ORADEA - Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Nr. 1 din Oradea a organizat ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, o activitate extracurriculară intitulată: „În ochii lui Dumnezeu toţi suntem egali.

În această acţiune au fost implicaţi studenţi de la diferite facultăţi de profil din Oradea, elevi ai Şcolii „Andrei Mureşanu”, ai Liceului German „Friedrich Schiller” şi ai CN „Mihai Eminescu” din Oradea şi Fundaţia Olympics.

Elevii de la CSEI nr. 1 au marcat această zi printr-o serie de întreceri sportive sau concursuri tip ştafetă, fiind sprijiniţi în activitatea lor de Fundaţia Special Olympics. „Fiecare elev s-a străduit să se întreacă pe sine însuşi, să-şi depăşească propriile inhibiţii, fiind astfel cu toţii câştigători”, ne-au spus profesorii coordonatori.

Elevii mai mici şi preşcolarii de la CSEI au participat la un atelier de pictură pe figurine în Orăşelul Copiilor, numit „Întinde mâna ta şi ajută-mă”.

 

Mesaje

 

Elevii de la mai multe clase au realizat pliante cu mesaje adresate semenilor pe care le-au ataşat unor baloane viu colorate. Elevii şcolilor implicate în proiect au organizat un marş prin centrul oraşului, unde au împărţit pliante. Cu această ocazie au prezentat trecătorilor o expoziţie mobilă de lucrări realizate de ei înşişi.

„Prin această acţiune am încercat să sensibilizăm opinia publică faţă de problematica pe care o reprezintă copiii cu dizabilităţi, socializarea acestor elevi cu cei din şcolile de masă în cadrul unor activităţi comune şi valorificarea la maximum a potenţialului creativ de care dispun aceşti copii ignoraţi de societate”, ne-a spus Carmen Ilisie, unul din coordonatorii acestui proiect.

 

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor