Toxiinfecţiile alimentare

Toxiinfecţiile alimentare
ORADEA - Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, se înregistrează în rândul populaţiei tot mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare, în special în focare familiale.

„Toxiinfecţia alimentară este o boală infecţioasă cauzată de toxinele microbiene. Alimentele sunt ţinute la căldură şi pe acestea umblă muştele şi gândacii, principalii vectori purtători de germeni care produc toxina”, susţine dr. Sonia Drăghici, medic-şef Secţie Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

După consumarea acestora, la scurt timp apar şi simptomele: greţuri, vărsături, dureri abdominale, o stare de rău generală. Pentru a evita astfel de situaţii, medicii ne recomandă să consumăm doar alimente proaspete, iar cele perisabile să fie păstrate la rece. În cazul în care ieşim la iarbă verde, geanta termoizolantă nu ar trebui să lipsească.

„ Spălatul pe mâini înainte de orice masă este obligatoriu. Fructele şi zarzavaturile trebuie şi ele bine spălate înainte de consumarea lor. Brânza care este luată de la comercianţii ambulanţi trebuie atent verificată înainte de a fi mâncată. De asemenea, trebuie întreţinută curăţenia tuturor suprafeţelor bucătăriei, însă să fim atenţi pe unde dăm cu spray-ul de muşte sau cel împotriva gândacilor pentru a nu ajunge în alimentele pe care le consumăm”, adaugă dr. Drăghici.

Borz Viorica



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase