Trafic de persoane şi minori

Trafic de persoane şi minori
O grupare complexă de proxeneţi bihoreni, conduşi de un albanez şi un italian, fost decapitată.

Cinci bihoreni şi un constănţean, conduşi de un italian şi un albanez sunt acuzaţi de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori. Indivizii sunt învinuiţi acum că ar fi exploatat sexual 13 tinere, dintre care trei minore (cea mai mică avea 16 ani).

„Afacerea” a început în Bihor, acum aproape doi ani, când S.A. (31 ani), L.B. (32 ani), H.A. (31 ani), M.D. (31 ani) s-au apucat să racoleze tinere pe care le obligau să întreţină raporturi sexuale cu diverse persoane în diverse zone din Bihor. Mai târziu, afacerea a luat amploare si s-a derulat pe trei nivele. Italianul A.P. (27 ani), care a locuit o vreme în Bihor, a racolatgrupul de proxeneţi de aici şi a înlesnit traficarea fetelor în Italia. Acolo, fetele au fost predate albanezului X.S. (42 ani), zis Lupo, care lucra împreună cu o prietenă, constănţeanca I.M. (40 ani). În Italia, italianul respectiv abanezul le ofereau fetelor găzduire, maşini pentru a se deplasa la locurile (benzinării, sensuri giratorii, parcări din Montechiari, cartierul chinezesc din Prato şi în Brescia) unde urmau să întreţină relaţii sexuale pe bani (fiecare victimă „producea” 400 – 500 Euro/noapte).

Aveau zone preferate

În Italia, albanezul (care era şef al unui grup infracţional organizat din Italia) avea raza lui de acţiune şi împreună cu italianul ofereau protecţie fetelor pentru a nu fi furate deproxeneţidin alte grupări infracţionale. Albanezul folosea cinci identităţi diferite, care îi atestau „originea” în Ungaria, Belgia, Albania sau Polonia, după dorinţă; la fel, prietena lui din Constanţa s-a dat drept născută în Bogota (Columbia). De asemenea, albanezul şi italianul le-a cerut victimelor să nu îşi dezvălui identitatea în cazul în care ar fi fost luate la întrebări de carabinieri şi să nege că sunt obligate de albanezi să se prostitueze.

Poliţiştii de la BCCO şi procurorii DIICOT au luat legătura cu colegii din Italia şi s-au format trei comisii rogatorii în Italia şi una în Albania pentru a cerceta cazul italianului şi al albanezului.

Cei cinci bihoreni, constănţeanca, albanezul şi italianul riscă să facă puşcărie până la 20 de ani. Bihorenii sunt în arest preventiv, albanezul şi italianul se sustrag urmăririi penale.

Otilia Sandor