Trafic restricționat în Ungaria, de Paștele catolic

De Costel Demian
Reactualizat la:
Trafic restricționat în Ungaria, de Paștele catolic
Începând de joi seara, pe teritoriul Ungariei vor fi aplicate mai multe restricții de circulație.

Autovehiculele de mare tonaj vor trebui să respecte restricțiile impuse de autoritățile maghiare în perioada 29 martie – 02 aprilie. Din cauza acestor restricții, cel mai probabil se vor forma din nou cozi kilometrice la vama Borș. Din data de 29.03.2018, ora 23.00 (ora României) şi până vineri 30.03.2018, ora 23.00, apoi de sâmbătă 31 martie, începând cu ora 23.00 şi până luni 2 aprilie ora 23.00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autoritatile maghiare”.

„În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, precizează Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Totodată, în aceași perioadă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Măsuri

Conducerea ITPF Oradea a luat o serie de măsuri pentru perioada când traficul va fi reluat. „Pentru intervalul vineri, 30 martie, ora 23.00 – sâmbătă 31 martie, ora 23.00 şi începând cu data de luni, 2 aprilie, ora 23.00, cand traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate”.

 

Recomandări

Poliţiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. Totodată, aceștia sunt îndemnați să utilizeze aplicația Poliției de Frontieră pentru a vedea traficul existent la punctele de trecere a frontierei, https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !