„Traficanţi” de lectură în Parcul Magnoliei

„Traficanţi” de lectură în Parcul Magnoliei
„Lecturi urbane”, un eveniment original pentru amatorii de literatură.

Peste 100 de pasionaţi de lectură s-au strâns, vineri seară, în Parcul Magnoliei pentru a lua parte la prima ediţie a „Lecturilor Urbane”. Proiectul a fost lansat de jurnalista Alina Gâdoiu şi are ca scop încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Organizatorii şi „traficanţii” de lectură au adus cărţi din biblioteca proprie, în timp ce cititorii au putut pleca acasă cu cărţile altora.

„Lecturi urbane” este o modalitate practică de a face rost de material pentru lectură. Amatorii de romane, care şi-au epuizat cărţile interesante din biblioteca proprie, au avut ocazia să găsească aici titluri noi. De asemenea, ei au avut ocazia să doneze şi altor cititori câteva dintre cărţile pe care le-au răsfoit deja.

Lectura: medicament

La „Lecturi urbane” nimeni nu verifică dacă aduci carti, nici câte cărţi iei sau dacă le mai aduci vreodată înapoi. Nimeni nu este obligat să returneze cărţile pe care le-a luat.
De la manuale de limba română sau franceză şi până la poveşti nemuritoare, romane poliţiste, SF sau de dragoste. Toate au fost accesibile cititorilor, care s-au arătat profund impresionaţi de întreaga acţiune, considerând că astfel de evenimente ar trebui să fie reeditate, ba chiar să fie organizate mai des.

„Această activitate este un mare medicament pentru Oradea. Ar fi foarte bine să fie organizate multe astfel de activităţi care să stimuleze, în general, tineretul. Toţi suntem cufundaţi în electronice şi o ieşire în parc la o lectură ar fi foarte, foarte bună pentru toată lumea. Să sperăm că acest eveniment va avea continuitate şi că tirajul de cărţi care vin şi pleacă va fi mult mai mare. E important să ştim că ceea ce ne este nouă în plus poate fi folositor altuia”, a spus Larisa Cherechianu, una dintre participantele la „Lecturi Urbane”.

Organizatorii şi-au propus ca această iniţiativă să devină o tradiţie şi să organizeze astfel de manifestări, cel puţin, trimestrial.

„Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile, în lungul maraton de «Lecturi Urbane», pentru a multiplica numărul celor care citesc. Sperăm ca astfel să trezim interesul pentru carte, mai ales în rândul tinerilor. Promitem că data viitoare vom aduce şi mai multe cărţi, ba, mai mult, îi vom îndemna pe orădeni să doneze şi ei cărţi, aşa cum s-a întâmplat şi la această primă ediţie, iar noi le vom oferi pasionaţilor de lectură”, a conchis Alina Gâdoiu.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !