Traficanţii de etnobotanice sfidează şi frontiera

De Otilia Șandor
15Comentarii
Traficanţii de etnobotanice sfidează şi frontiera
Dincolo de procurori, poliţişti, judecători, traficanţii de etnobotanice îi păcălesc şi pe poliţiştii de frontieră.

Traficarea de droguri, în speţă a etnobotanicelor, este atât de bine pusă la punct încât victimele sunt încurajate, după ce li se creează dependenţă, să aducă „marfă” din Ungaria.

Tragedie

Reţeaua este imensă, iar unii părinţi, deznădăjduiţi din pricina faptului că în România nimeni nu-i poate opri pe traficanţi, ajung să le dea ei bani propriilor copii, pentru droguri.

O mămică al cărui băiat a fost corupt de traficanţi ne-a relatat că un prieten al fiului său a ajuns astfel să vândă şi mama acestuia îi dă bani pentru etnobotanice: „Mai este un băiat, de vârstă cu fiul meu (B.A. îl cheamă), sunt prieteni buni… Băiatul acesta consumă, dar şi vinde la ceilalţi. Mama lui îi dă bani pentru a-şi cumpăra aceste mizerii (mama lui spune că nu are încotro). În ochii fiului meu această mamă este un părinte minunat, iar noi suntem cei mai răi din lume.

Noi stăm aproape de Oradea şi, pe lângă acest băiat de care v-am scris, mai sunt 3 fraţi ţigani (M.B., M.R. şi M.N., cu vârste între 20-25 ani), un anume H.Ş. (cu porecla B. şi vârsta de 30 și ceva de ani) şi V.A.V. (20 şi ceva de ani), care cumpără și vinde etnobotanicele”.

Puncte de întâlnire cu traficanţii

Această mamă spune că îi dădea mereu bani de buzunar băiatului ei, până când a aflat pe ce îi cheltuie. Nu i-a mai dat bani şi, drept urmare, s-a trezit că îi dispar lucruri din casă. Un punct de întâlnire pentru cumpărarea de etnobotanice şi vânzarea lor pe bani sau bunuri este staţia Plastor, de pe Calea Clujului, B-dul Ştefan cel Mare şi Velenţa: „Copilul meu avea tot timpul bani la el, dar la un moment dat am aflat că ajungeau la aceşti indivizi. După ce nu îi mai dădeam bani, am ajuns sa rămânem fără lucruri în casă şi în curte, deoarece îl convingeau să le ducă, pe care le vindeau pentru bani sau pentru etnobotanice în Velenţa, la staţia de la Plastor. Acolo ştiu că se întâlneau cu un om care le dădea, de obicei etnobotanice. În prezent ştiu că băiatul meu cumpără marfa din Velenţa şi din Rogerius (pe B-dul Ştefan cel Mare), de la un individ cu porecla Ş., cu care comunică pe facebook”.

Din Ungaria, fără probleme la vamă

Mămica informează că traficanţii i-au convins fiul că nu i se întâmplă nimic dacă trafichează droguri: „Aceşti indivizi i-au explicat băiatului meu că orice face nu i se poate întâmpla nimic, pentru că este minor”.

Mama a mai transmis că un soi de etnobotanice sau soluție pentru prepararea acestora se aduce din Ungaria, fără să atragă atenţia poliţiştilor de frontieră: „Unul dintre cei trei ţigani, M.B., a încercat să-l convingă pe băiatul meu ca atunci când vine din Ungaria să aducă liniştit ceva soluţie, că şi el a adus, iar la vamă nu i-a zis nimeni nimic”.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor