Traficul de persoane în dezbatere

Traficul de persoane în dezbatere
Deva – Programul de prevenire a traficului de fiinţe umane iniţializat de Crucea Roşie Română a debutat, marţi, la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” din Deva. Celor 20 de elevi de clasa a X-a, prezenţi la întâlnire, li s-au prezentat teme educative referitoare la prevenirea prostituţiei şi a traficului de persoane. 

Informarea a fost făcută de şapte elevi voluntari care au primit rolul de formatori după ce au urmat câteva cursuri de specialitate.

„În urma stagiului de pregătire de cinci zile de la Predeal, am ajuns formator, iar acum rolul meu este să transmit mai departe noţiunile de prevenire a traficului de fiinţe umane. Acest tip de activitate e plăcută. Pot vorbi deschis cu elevii şi mă încântă că într-un fel sau altul pot să-i ajut”, a spus Roxana Teacoe, elevă la Grupul Şcolar „Horea” din Deva.

„Am hotărât să devenim formatori din dorinţa de a ajuta şi de a cunoaşte cât mai mulţi oameni, dar şi pentru că este ceva nou ce nu s-a mai făcut până acum”, susţine Adela Boian.

Acţiunea a avut un real succes printre elevii prezenţi care au participat activ la discuţii.

„Sunt lucruri care se întâmplă des în ţară şi sunt de părere că acest program ar trebui derulat în toate şcolile. Discuţiile ar trebui să-i vizeze şi pe părinţi pentru că ei au rolul cel mai important în educarea copilului”, este de părere Adela Tac.

Următorul liceu care va fi gazdă a acestui program este Colegiul Tehnic „Dragomir Hurmuzescu”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase