Traficul greu i-a scos în stradă

1Comentariu
Traficul greu i-a scos în stradă
SPINUS- Locuitorii din comuna Spinuş au ajuns la capătul răbdărilor şi au decis să iasă în stradă unde au blocat, mai bine de o oră, traficul maşinilor de mare tonaj aparţinând firmelor care lucrează la Autostrada Borş-Braşov.

Câteva zeci de locuitori au ieşit azi de dimineaţă în faţa autocamioanelor şi au blocat traficulnemulţumiţi de starea deplorabilă în care a ajuns şoseaua care traversează satul şi de condiţiile în care îşi duc viaţa.

„De când au început lucrările traficul maşinilor grele afectează strctura de rezistenţă a carosabilului şi implicit şi locuinţele noastre, multe dintre ele prezentând grade diferite de deteriorare. Avem pereţii crăpaţi, tencuielile sar de pe ziduri, iar datorită prafului care se ridică nu putem nici măcar să ne întindem hainele la uscat”, se plânge Pavel Oros, unul dintre localnicii ieşiţi în stradă.

Proteste degeaba

Localnicii susţin că nu este prima dată când se pun în faţa camioanelor de mare tonaj care le traversează satul şi că sunt la al patrulea protest de acest gen şi până acum nu s-a întâmplat nimic. „Suntem deja la al patrulea protest de acest gen şi nimeni nu a făcut nimic. Înainte de alegeri a mai fost reparat puţin drumul pentru că nu mai putae trece cu camioanele, dar de atunci nu s-a mai făcut nimic”, susţine Ana Paşcalău.

„Traficul greu ne afecteazădrumul, locuinţele, fântânile se surpă, dar drumul a fost trecut de la drum judeţean la drum naţional pentru a permite accesul vehicolelor grele. Ar trebui măcar să repare drumul şi să circule cu viteză mai mică. Noi am făcut sesizări la Consiliul Judeţean şi la Prefectură, dar nu s-a întâmplat nimic”, susţine primarul din Spinuş, Gheorghe Creţ.

„Aici nu se mai poate locui”

Cei care locuiesc în Spinuş şi fac naveta au la dispoziţie un drum care arată ca după bombardament, iar conform localnicilor a ajuns în această stare de abia după ce au început să circule pe el camioanele de mare tonaj care duc materie primă la şantierul autostrăzii. „Am lăsat locuinţa din Oradea şi am venit aici pentru linişte, dar acum nu mai avem linişte nici noaptea nici şa sfârşitul săptămânii. Noaptea de exemplu, la trecerea camioanelor tremură paturile cu noi”, susţine Gavril Nica.

O altă mare numulţumire a locuitorilor din Spinuş este legată de distrugerea caselor care au început să crape şi să piardă unele părţi componente, iar fântânile au început şi ele să se surpe. „Cine ne va ajuta să ne refacem casele? Aici nu se mai poate locui aşa”, concluzionează Teodor Trifa.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor