Tragedia, la un pas

„De noua ani fac naveta, si nu s-a întâmplat nimic”, ne-a declarat vineri, necajit, R.D. (40 ani), un bihorean implicat joi într-un incident pe soseaua dinspre Oradea spre Alesd. Omul ne-a spus ca în fata lui erau doua masini, una înmatriculata în Timisoara si, în fata ei, o Dacia.

La un moment dat, soferul Daciei a vrut sa ocoleasca un hoit aflat la un metru de marginea drumului, pe sosea.

Soferul Daciei a virat stânga, dar din cauza miscarii bruste s-a întors cu 180 de grade si s-a rasturnat în sant, într-o râna. Fiind pe faza, soferul timisorean a reusit sa frâneze la timp, la fel si soferul R.D. Timisoreanul si R.D. au sarit din masini, speriati de soarta celor din Dacia rasturnata.

„Eram aproape siguri ca au murit. Eram foarte speriat. Sunt tata, puteam sa fiu si eu, si timisoreanul, loviti. Puteam fi cu copiii în masina. Si totul din cauza unui hoit de pe sosea”.

Soferul si pasagera din Dacia rasturnata au scapat fara zgârâieturi si au iesit din vehicul pe geamul unei portiere.

R.D. sustine însa ca incidentul se putea sfârsi mult mai tragic. „La un metru de locul unde s-a rasturnat Dacia e un nuc, iar la 5 metri un cap de pod. Va dati seama ca au scapat ca prin urechile acului!”, ne-a spus soferul R.D.

El crede ca autoritatile ar trebui sa se implice mai mult si sa curete mai des soselele circulate, pe care zac zile întregi cadavre de câini.

Otilia Sandor