Tragedie aviatică evitată în ultimul moment

Tragedie aviatică evitată în ultimul moment
Tragedie aviatică evitată în ultimul moment. Un avion cu 146 de pasageri la bord, ce trebuia să ajungă pe aeroportul John F. Kennedy din New York, a aterizat forţat, azi-noapte pe aeroportul din Los Angeles.

Avionul Airbus A320, aparţinînd companiei JetBlue a decolat la ora 3.17 PM din Burbank, California, şi urma să ajungă pe aeroportul JFK din New York. După decolare, pilotul avionului şi-a dat seama că are probleme tehnice şi nu poate ateriza.

Autorităţile aeronautice au decis că va trebui să aterizeze forţat pe aeroportul din Los Angeles. Timp de trei ore, aeronava s-a învîrtit deasupra aeroportului din Los Angeles aşteptînd instrucţiuni de la sol.

Situaţia a fost extrem de gravă, aterizarea forţată fiind extrem de periculoasă şi putînd pune în pericol viaţa pasagerilor. Pilotul a comunicat la sol că are probleme la trenul de aterizare.

Pentru a fi evitată o catastrofă, avionul a trebuit să arunce cea mai mare parte a combustibilului pentru a ateriza în condiţii mai sigure.

Pe aeroportul internaţional din Los Angeles s-au luat măsuri speciale. Zeci de ambulanţe, maşini de pompieri şi echipaje de intervenţie rapidă s-au aflat pe pistă, aşteptînd aterizarea forţată a aparatului.

Din fericire, aterizarea avionului a avut loc fără incidente majore, avionul suferind pagube minore.

Din informaţiile pe care le avem pînă la această oră, nici unul dintre cei 146 de pasageri nu a avut de suferit în urma incidentului.

Sursa: Realitatea.tv