Trăiesc fără apă potabilă

Trăiesc fără apă potabilă
Pricaz – Cetăţenii satului Pricaz se confruntă de aproape două luni cu o problemă care nu ar trebui să mai existe în România odată cu apropiata intrare oficială în Uniunea Europeană.

În preajma sărbătorilor, aproximativ 80 de familii din cinci blocuri nu pot folosi pentru băut apa de la robinet. Din această cauză oamenii sunt nevoiţi să străbată în fiecare zi câte un kilometru pentru a aduce cu sticlele şi bidoanele apă potabilă de la un izvor.

„Aducem apă cu bidoanele de două ori pe zi pentru nevoile casei. Fiindcă nu avem un mijloc de transport, ducem în spate bidoanele pline cu apă. Este foarte greu pentru că zilnic trebuie să purtăm pe umeri 65-70 de kilograme. Locuiesc de peste 30 de ani aici, în sat, şi e prima dată când ne confruntăm cu o astfel de problemă. Am mers şi la vecinii din sat, dar nu ne dau pentru că ar trebui să-i deranjăm în fiecare zi şi nu le prea convine. Noroc că este un izvor lângă sat de unde ne putem aproviziona cu apă potabilă, dar nu putem rămâne în situaţia asta”, a afirmat un cetăţean care a dorit să rămână anonim.

Lipsa apei potabile de la robinete care durează de două luni de zile, i-a adus pe cetăţenii din Pricaz la capătul răbdării. Ei cer autorităţilor să le fie rezolvată cât mai repede această problemă pentru că nu pot trăi fără apă.

„Am făcut tot felul de solicitări cu privire la situaţia noastră, dar nu ne dă nimeni nici un răspuns. Ni s-a tot spus că oamenii au de plătit nu ştiu ce restanţe, dar nu se poate să existe aceeaşi problemă la toate cele cinci blocuri. Noi avem plătite toate taxele. Să se gândească şi la noi că suntem multe familii cu copii mici, care acum în preajma sărbătorilor am rămas fără apă potabilă”, spune o locatară din Pricaz. Cetăţenii mai afirmă că nu stau bine nici din punct de vedere financiar ca să-şi poată permite să cumpere apă minerală în fiecare zi.

„De unde atâţia bani să cumpărăm apă sau suc în fiecare zi? Avem copii mici, suntem amărâţi şi trăim o viaţă plină de greutăţi. Primarul din Turdaş a fost mereu alături de noi şi îl rugăm să ne ajute şi acum. Apa care vine la robinet este foarte murdară şi lasă urme pe pereţii paharelor. Nu putem bea aşa ceva. Am o fetiţă şi îmi e teamă să nu se îmbolnăvească de dizenterie”, a spus M.C. un cetăţean din Pricaz.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase