Trăieşte fără craniu!

Trăieşte fără craniu!
Viaţa lui Tom Trueman este un coşmar, deşi are numai trei ani. Spre deosebire de copiii de vârsta lui, micuţul nu se poate juca cu mingea şi nici cu alţi copii pentru că o simplă lovitură la cap l-ar ucide cu siguranţă.

Tom trăieşte izolat de restul lumii pentru că îi lipseşte o jumătate de craniu. Singura barieră între creierul copilului şi lume este o cască elastică.

Până la trei ani, Tom a trecut deja prin iad: până la această vârstă a fost operat de 10 ori la cap, iar doctorii au fost nevoiţi să-i extirpe jumătate de craniu din cauza unei infecţii. Cu toate astea, medicii s‑au declarat impresionaţi de progresele pe care le-a făcut Tom. Dar pericolul îl pândeşte în fiecare moment pe Tom: o simplă căzătură sau o minge rătăcită care l-ar lovi în cap l-ar putea ucide. Pentru a-i proteja viaţa, medicii i-au creat o cască acoperită cu spumă, care are proprietatea de a absorbi şocurile.

Micuţul este obligat să mai poarte cască cel puţin un an până ce doctorii vor decide că a venit momentul pentru o nouă operaţie, de data asta pentru a reconstrui craniul. “Indiferent de ceea ce fac, mereu sunt foarte atentă la comportamentul lui. Sunt permanent atentă la pericolele din jurul lui”, a declarat mama copilului, Wendry Trueman. “Fiecare pas pe care îl face trebuie analizat de noi şi nu putem să-i dăm voie să se joace cu alţi copii care sar sau au o minge”, a adăugat mama.

Medicii de la Clinica de chirurgie reconstructivă din Oxford au declarat că Tom este primul pacient care supravieţuieşte fără o parte atât de mare a craniului.
Dar, în mod miraculos, craniul a început să se refacă. “Nu cunosc un alt caz de refacere a craniului. Tom nu numai că supravieţuieşte, dar se simte foarte bine. Nu pot spune cât va mai avea nevoie de casca care să-i protejeze creierul. Asta depinde de viteza cu care se reface craniul lui”, a declarat, pe un ton optimist, pre-sei britanice, chirurgul plastician Steve Hall de la Clinica de chirurgie reconstructivă din Oxford.

Sursa: News0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !