Training pentru studenţii medicinişti

Training pentru studenţii medicinişti
Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea (ASMO) organizeaza primul Training National de Marketing din tara pentru studentii medicinisti.

Astfel, studenti din Iasi, Bucuresti, Craiova, Sibiu, Timisoara, Cluj si Oradea sunt invitati sa dezbata unul din cele mai importante programe, respectiv cel al burselor în strainatate „Scopul training-ului este dezvoltarea abilitatilor de marketing ale studentilor la Medicina din diferite centre universitare din tara si îmbunatatirea calitatii programului de schimburi studentesti internationale” a precizat Serban Stefan Todor, secretar general si coordonator de programe în cadrul ASMO. Actiunea a început de ieri si se va finaliza mâine. Acest training va fi urmat de unul mult mai amplu, în luna decembrie, la Slanic Moldova. 26 vor pleca


Serban Tudor a mai amintit ca aceste burse sau schimburi studentesti intenationale se desfasoara de obicei vara, pe o perioada de o luna, timp în care beneficiarii români studiaza medicina în tari precum Polonia, Macedonia, Franta, Germania, Olanda etc. Fiind un schimb studentesc international, sunt foarte multe cazuri în care studentii straini vin sa studieze la noi. La finalul unui asemenea stagiu, studentii primesc diplome.

Pentru anul care urmeaza, nu mai putin de 26 de studenti bihoreni vor pleca la studii în Brazilia, Ungaria, Italia si Egipt. Din cele 26 de locuri, patru au fost deja ocupate. Pentru a deveni beneficiarii unei burse, studentii trebuie sa fie integralisti, sa sustina un test în limba engleza si sa aiba o recomandare din partea unui cadru universitar.

Ioana Iuhas