Tramvai pe Republicii – Magheru

Tramvai pe Republicii – Magheru
De luni, traseul tramvaielor din Oradea se va întregi odată cu repunerea în uz a porţiunii de pe Strada Republicii şi Bulevardul Magheru. Fragmentul a fost închis, până acum, din cauza şantierelor pentru reabilitarea reţelelor din subteran şi pentru înlocuirea căii de rulare.

Conform viceprimarului Mihai Groza, sâmbata sunt programate probe la calea de rulare, urmând ca traficul tramvaielor pe aceasta ruta, în ambele sensuri, sa fie realuat din prima zi a saptamânii viitoare. „Daca ploua, daca tuna sau fulgera, tramvaiele vor circula de luni. Lucrarile care mai sunt de facau acum sunt maruntisuri. Mai sunt de ajustat câteva lucruri la firele electrice, de amenjat peroanele si refugiile”, spune vicele.

Acest eveniment, nu este, însa de natura sa puna punct aglomeratiei de pe bulevard. Tot de saptamâna viitroare, întregul trafic rutier va fi dirijat pe partea tocmai reabilitata, dat fiind ca strada urmeaza sa fie sparta, pe partea dreapta de mers, dinspre Podul Dacia spre Magazinul Crisul, pentru introducerea retelei de gaz, ne-au informat edilii. Lucrarile sunt programate sa înceapa dinspre strada Louis Pasteur spre Pod si sa ajunga pâna la intersectia cu strada Gheorghe Doja. Reteaua de termificare, cel de-al doilea obiectiv la care se va interveni odata cu deschiderea partii drepte a Bulevardului Magheru, va fi reabilitata pe portiunea cuprinsa între strada Pasteu si strada Andrei Muresan.

Cristina Ghilea