Tramvaiul 2, repus în circulaţie

Tramvaiul 2, repus în circulaţie
Traficul pe Aviatorilor şi Lipovei nu va mai fi îngreunat de autobuzele care au înlocuit tramvaiul 2. Video  

Şoferii care circulă pe Aviatorilor nu vor mai fi blocaţi în trafic de autobuze, iar locuitorii din zonă vor putea circula în continuare cu tramvaiul 2. Miercuri la prânz tramvaiul pendular şi un autobuz au făcut ultimele curse pe linia 2, tronsonul Calea Aradului – Aviatorilor – Lipovei. După o absenţă de două săptămâni şi jumătate, cauzată de modernizarea liniilor, tramvaiul 2 şi-a reluat circulaţia miercuri de la ora 13:00.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul RA OTL, Csuzi Istvan, au fost efectuate lucrări de reabilitare a liniilor de tramvai, fiind schimbate în totalitate traversele, şinele, postamentele pe o lungime de 175 metri de cale simplă dus întors. Tot în ultimele săptămâni a fost amenajată şi bordura de lângă Şoseaua de Centură, din capătul liniei, de unde au fost excavate şi transportate 20 de camioane de pământ şi au fost plantaţi copaci. Lucrările au fost executate cu efective ale OTL şi au costat aproximativ 223.000 de lei, din bugetul propriu al regiei.

„Lucrările ar fi durat în mod obişnuit patru săptămâni, însă cu muncă suplimentară, în două ture sâmbăta şi duminica, am reuşit să le finalizăm mai repede cu cinci zile”, a declarat mulţumit Csuzi Istvan.

Siemens, la primăvară

În săptămânile următoare, va fi asfaltat drumul care înconjoară capătul liniei 2, din Ioşia, lucrare efectuată de SC Selina SRL, iar în interiorul buclei de tramvai va fi amenajat un spaţiu verde. Lucrări de schimbare integrală a postamentelor, şinelor şi traverselor se vor face în perioada următoare şi pe Calea Aradului.

Deocamdată tramvaiele Siemens nu pot circula pe linia 2, acest lucru fiind posibil după ce vor fi finalizate lucrările pe Calea Aradului. Directorul Csuzi spune că cel târziu în martie anul viitor tramvaiele Siemens vor parcurge şi linia 2, deservind locuitorii cartierului Ioşia.

Malina Pop