Trandafiri în parcul căţeilor

2Comentarii
Trandafiri în parcul căţeilor
ORADEA – Un parc dendrologic, o grădină englezească şi una de trandafiri. Acestea sunt planurile Primăriei pentru parcul din Şanţul Cetăţii, unicul loc în care orădenii îşi pot plimba, încă, animalele de companie fără a fi traşi la răspundere de jandarmi.

„Am primit deja de anul trecut finanţarea pentru parcul dendrologic, iar pentru grădina de trandafiri şi cea englezească am depus proiecte şi cereri de finanţare tot la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), în acest an”, spune Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), cea care administrează întregul ansamblu al Cetăţii.
Conform acestuia, parcul dendrologic va fi plasat în Şanţul Cetăţii pe porţiunea paralelă cu Calea Clujului, iar celelalte două se vor întinde spre străzile D. Gherea, respectiv Griviţei. „De jur-împrejurul Cetăţii se va face un drum din dale pentru promenadă şi se va reface iluminatul arhitectural. Banii pentru plantare vin de la MMDD, 14 miliarde pentru parcul dendrologic, pentru care am semnat deja, şi 20 de miliarde pentru cele două grădini, pe care sperăm să-i primim anul acesta, în cadrul programului pentru spaţii verzi”, spune directorul Boloş.

Fără căţei
Acesta recunoaşte că odată implementate aceste proiecte, parcul îşi va pierde statutul actual de unic loc din oraş în care orădenii îşi pot duce căţeii la plimbare şi în care îi pot lăsa să se joace. Vestea nu este de natură să-i bucure pe prietenii animalelor, cu atât mai mult cu cât unii parcurg zilnic distanţe destul de lungi până la Cetate, pentru o oră de joacă cu căţelul. „Mi-ar părea foarte rău să nu ne mai lase aici. Deja am auzit că sunt unii nemulţumiţi că nu le place că-s liberi căţeii pentru că, spun ei, nu pot lăsa liberi copiii. Dar Parcul 23 August e doar peste drum, nu înţeleg de ce nu fac trei minute în plus să meargă acolo. Oricum, dacă ni se va îngrădi accesul la Cetate, eu zic să ne plimbăm câinii în faţa Primăriei, până înţeleg şi onor edilii că un loc pentru câini este o problemă reală, care are nevoie urgentă de rezolvare”, crede Nagy Ivette, care a adoptat un câine comunitar.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor