Trandafirul, atuul ecologiştilor blagieni

Trandafirul, atuul ecologiştilor blagieni
Liceul ,,Lucian Blaga” din Oradea are o lungă tradiţie în implementarea unui spirit civic şi ecologic în rândul viitoarelor generaţii care vor constitui baza societăţii noastre.

Spre exemplu, însăşi emblema liceului are ca simbol reprezentativ ,,copacul vieţii şi al cunoaşterii”, un element ce îmbină armonia naturii cu necesitatea cultural-educaţională.

Pentru a da un plus de culoare și de parfum grădinii liceului, elevii au participat la concursul intitulat „Să dăm culoare școlilor!”, având ca scop implicarea elevilor în activități de înfrumusețare a grădinii școlilor și responsabilizarea tinerilor pentru mediul înconjurător. Concursul a constat în realizarea de eseuri care să transmită mesajul că școala este locul potrivit pentru creșterea trandafirilor. La sfârșitul concursului școala câștigătoare intra în posesia a 100 bucăți de trandafiri.

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea este singura școală din județul Bihor câștigătoare în cadrul acestui concurs. Mulțumim pe această cale companiei Sweet Garden pentru șansa pe care ne-a dat-o de a îmbogăţi diversitatea vegetală a spaţiului nostru verde.

Aşadar, elevii au avut parte de o activitate interactivă, la finalul căreia au tras anumite concluzii, activându-le spiritul de viitori ecologişti. Copiii s-au arătat interesaţi să participe şi în viitorul cât mai apropiat la alte astfel de acţiuni. Aceste fantasme policrome care dau glas pământului –trandafirii spun infinita poveste a vieţii fiecărui licean, iar, prin intermediul lor, şcoala noastră va da an de an glas unor necuvinte cu parfum de liceu.

Deviza după care funcţionează orice membru al comunităţii liceului ,,Lucian Blaga” este: ,,Trebuie, vrem, putem să salvăm natura!”, un slogan ales de către elevii noştri, cu scopul de a ne reactualiza memoria colectivă, în vederea protejării mediului înconjurător.

Comitetul Eco al liceului se mândrește cu activitățile desfășurate în cadrul programului ,,Eco şcoala”: de-a lungul mai multor ani, liceul nostru a fost şi este în continuare un membru de onoare în cadrul acestei competiţii interşcolare, acumulând un punctaj impresionant şi primind steagul cu distincţia de şcoală ecologică.
Prof. Șchiop Felicia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !