„Transfăgărăşanul” de la Buceş

„Transfăgărăşanul” de la Buceş
BUCEŞ – În comuna Buceş, în inima Apusenilor, trei drumuri comunale au fost date în folosinţă şi arată mai bine decât suratele lor de rang superior. Modernizarea celor 6,2 km de drum s-a realizat cu finanţare SAPARD, în sumă de 28,7 miliarde de lei vechi.

Lucrările la cele 6,2 km (DC13A DupăPiatră – Grohoţele, DC13B DupăPiatră-Corniţel şi DC14A Stănija-Valea Mărginii) au fost catalogate de către specialişti ca fiind unele dintre cele mai dificile din ţară din cauza înclinaţiei pantelor de pe traseu. Lucrările au fost începute în luna martie a anului trecut şi au fost finalizate la timp, după un an şi jumătate.

„Drumul DupăPiatră-Corniţel poate fi asemănat cu un Transfăgărăşan în miniatură, iar pentru realizarea lui trebuie să mulţumesc câtorva specialişti: Caius Apostol (constructor), Ninu Popescu (proiectant) şi Ioan Floca (director şantier).

Primăria a preluat în administrare la termen aceste drumuri, în condiţiile în care în zonă durata de lucru este redusă din cauza iernilor lungi şi a faptului că anul trecut ploile au calamitat o porţiune de drum. Valoarea pagubei în sumă de 2,5 miliarde de lei vechi a fost suportată de firma constructoare – Condor Deva, nefiind despăgubită de Agenţia SAPARD. Va trebui pe viitor să vedem cum vom rezolva acest aspect”, spune primarul Traian Mărcuş.

Construcţia acestor drumuri, precum şi alte investiţii în zonă au dus la o stabilitate a oamenilor în localităţile comunei. Mai mult, valoarea terenurilor a crescut, fiind cumpărate pentru ridicarea de case de vacanţă şi pensiuni agro-turistice.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase