Transformari in intersectie

Transformari in intersectie
Intersecţia Carpaţi – Aluminei se transformă. Vor fi mai multe locuri de parcare, plus un sens giratoriu.

Cât de curând, intersecţia străzilor Carpaţi, Aluminei şi Fagului va avea o altă faţă. Nu doar că în intersecţie va apărea un nou sens giratoriu. Şi scuarurile sunt modificate. Se scot borduri dintr-un loc şi se remontează la câţiva metri mai încolo. Muncitorii spun că se vor crea locuri de parcare în plus, de-a lungul scuarurilor triunghiulare din intersecţie. Spaţiul verde din scuaruri ce este sacrificat pentru parcări este refăcut prin mutarea bordurilor şi umplerea unor fost suprafeţe de carosabil cu pământ. Astfel, şoferii ce circulă pe relaţia Carpaţi – Fagului sau invers vor constata că li s-a redus carosabilul la o singură bandă pe sens, tocmai pentru ca spaţiul verde sacrificat pe „altarul” parcărilor de pe Aluminei să fie recuperat.

Costuri

Biroul de Presă al Primăriei ne-a comunicat că valoarea lucrărilor prestate va fi cunoscută abia după finalizarea lor. Amenajările se fac în baza acordurilor-cadru multianuale pe care Primăria le-a semnat cu firma Selina, în 2009. Un acord-cadru este parafat pentru întreţinerea străzilor. De atunci, în baza sa au fost semnate şase contracte subsecvente, fiecare în valoare de 15 milioane de lei noi. Alt acord-cadru cu Selina se referă la parcări şi trotuare, cele şase contracte subsecvente având fiecare valoarea de 3 milioane de lei noi. Aşadar, în baza acestor două acorduri-cadru, ce curg din vara lui 2009, Primăria a angajat lucrări în valoare de 108 milioane de lei noi. Adică circa 25 milioane de euro.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !