Transgex se adaptează situaţiei

1Comentariu
Directorul Transgex, Alin Iacobescu, spune că reţeaua acestei companiei din Ioşia Nord nu mai are nicio legătură cu sistemul centralizat al CET-ului. Doar că punctele termice şi reţeaua secundară de distribuţie e în proprietatea municipiului.

„Punctele termice 512, 513, 514 nu mai au nicio legătură cu SACET-ul. Sunt debranşate”, spune Iacobescu, adăugând că nu s-a încumetat să facă investiţii majore în această reţea tocmai pentru că nu e în proprietatea Transgex şi nici nu a primit-o în concesiune. Transgex are în Ioşia şi două centrale pe gaz, în caz că temperaturile de afară cer ca apa termală să fie „ajutată” de gaz.

„Mie îmi convine”

Iacobescu admite că iniţiativa Primărie nu afectează atât compania sa, cât îi afectează pe consumatori. Directorul Transgex pune însă la îndoială Legea invocată de Primărie – 325/2006 – pentru a-şi justifica demersul: „Noi am făcut asocierea cu Primăria înainte de apariţia legii, iar acest act normativ îşi produce efectele doar cu data intrării sale în vigoare”. Aşadar, spune Iacobescu, asocierea Transgex – Primărie ar trebui respectată până la scadenţa sa. Adică până în 2023!

Directorul Transgex mai spune că el a susţinut din timp livrarea către populaţie a termiei la o medie ponderată. „Beneficia tot oraşul. Era un preţ mai mic cu 10%. Aşa, sigur că apar insule”, spune antreprenorul cu clienţi în Ioşia Nord.

Într-un final, Alin Iacobescu s-a arătat împăcat cu situaţia, care, de altfel, nu-i displace. „Eu nu mai propun nimic. Mie îmi convine că au deschis piaţa energiei şi, confom planului de măsuri, CET-ul e obligat să ia orice cantitate pentru sistemul centralizat de energie termică”, a concluzionat Iacobescu.

C.C.

„Unde scrie în lege de monopol?”

Geotermia ar salva Oradea

„Unde scrie în lege de monopol?”

Orădeni furioşi pe primarul Bolojan

Orădeni furioşi pe primarul Bolojan

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor