Transmiterea fişelor fiscale

Transmiterea fişelor fiscale
ORADEA - Doar două săptămâni. Atât mai au la dispoziţiei angajatorii pentru transmiterea fişelor fiscale pentru veniturile realizate în 2007.

Fişele se transmit atât angajaţilor cât şi unităţilor fiscale în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul fiscal sau sunt luaţi în evidenţă. Transmiterea fişelor fiscale către administraţiile fiscale se face în format electronic. „În această categorie care trebuie să transmită fişele fiscale până la data de 29 februarie se încadrează plătitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor la funcţia de bază şi în afara funcţiei de bază”, ne-a explicat Marius Fandly, director executiv adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Sancţiuni

Depăşirea termenului de 29 februarie 2008 se lasă cu sancţiuni destul de aspre care pot ajunge până la 5.000 de lei. „Aceste fişe sunt ca nişte adeverinţe pentru angajaţi, din care reiese cât au câştigat în anul 2007. De asemenea, fişele fiscale sunt utile pentru depunerea declaraţiei 200, privind veniturile realizate în 2007, declaraţii care trebuie depuse la administraţiile financiare până la data de 15 mai 2008”, a precizat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene.

Impozit la sursă

Tot până la 29 februarie 2009 plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă trebuie să comunice către organul fiscal competent informaţii cu privire la calcului impozitului reţinut la sursă pentru fiecare beneficiar de venit. „Este vorba despre cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, vânzarea bunurilor în regim de consignaţie, contracte de agent, contracte de mandat, câştiguri din transferul titlurilor de valoare pentru care beneficiarul de venit are obligaţia stabilirii câştigului/pierderii, venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare în valută la termen, pe bază de contract, etc”, a subliniat Marius Fandly.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !