Transplantul de rinichi, cord si oase la Timisoara – in pregatire

De D.S.B.
Transplantul de rinichi, cord si oase la Timisoara – in pregatire
Aniversarea unui an de la înfiinţarea Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest a creat medicilor timişorenilor ocazia de a vorbi despre posibilitatea efectuării transplantului renal, de cord sau de oase în spitalele timişorene.

„Sperăm să reluăm anul viitor transplantul renal în Spitalul Judeţean Timişoara. Se pregătesc secţia, personalul şi mai avem nevoie de aparatura de specialitate. Ştim că Institutul de Cardiologie Timişoara a depus o solicitare la Agenţia Naţională de Transplant pentru reacreditarea şi reînceperea transplantului de cord aici.

Spaţiile sunt pregătite, există specialişti, credem că în mai-iunie anul viitor vor avea un răspuns. În plus, Clinicile de chirurgie plastică şi arşi şi Clinicile de ortopedie de la Spitalul Judeţean Timişoara sunt acreditate să efectueze transplant de oase, tendoane sau piele”, a precizat, joi, dr. Radu Prejbeanu, director medical la Spitalul Judeţean Timişoara.

Acesta a participat la întâlnirea prilejuită de aniversarea unui an de la înfiinţarea Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest. „În prezent avem înscrişi 154 de membri, pacienţi din Timiş care au beneficiat de transplant renal din cele peste 300 de persoane din vestul ţării care au beneficiat de transplant renal. Cel mai vechi transplantat are 17 ani de la operaţie”, a precizat Gheorghe Berinde, preşedintele Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest.

„Această asociaţie a dovedit că nu este numai una cu titlu onorific. Membrii ei s-au implicat activ şi ne-au sprijinit realmente în tot ceea ce înseamnă procesul de reluare a transplantului renal la Timişoara”, a precizat asistent Dan Ilincariu, coordonatorul Programului de transplant de la Timişoara, iar prof.dr. Dorel Săndesc, şeful ATI Spital Judeţean a reluat ideea că e nevoie de o colaborare cu ţările europene în ceea ce priveşte donarea de organe.

„Multe organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală în Spitalul Judeţean Timişoara nu se pot preleva deoarece nu există posibilităţi obiective pentru transplantarea lor la pacienţi români. Ar trebui să le putem trimite în ţări europene unde e nevoie de ele”, a declarat prof.dr. Dorel Săndesc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !