Transportatorii acuză asiguratorii că au crescut iar preţul poliţelor RCA

De Dan Birta
Reactualizat la:
6Comentarii
Transportatorii acuză asiguratorii că au crescut iar preţul poliţelor RCA
Pentru că raportul de audit este nefavorabil asiguratorilor, ASF refuză să-l facă public.

Confederaţia Operatorilor şi Trasnportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită ASF să facă public raportul „Milliman”, audit care arată că asiguratorii au majorat în mod nejustificat prețurile polițelor RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a plătit o firmă mare de audit și s-a făcut un raport, dar acest raport nu a fost prezentat nici transportatorilor, nici publicului larg. Raportul arată că la multe societăți de asigurare s-a constatat că tarifele sunt mult mai mari decât ar fi normal. De asemenea, COTAR atrage atenția asupra faptului că firmele de asigurări, în loc să bage bani în capitalul social, conform Solvency II, au mărit toate polițele de asigurări la transportatori, la persoane juridice, nejustificat, pentru a-și mări capitalul social, deoarece nu au vrut să vină cu infuzie de capital din banii lor.

Preţurile cresc

Reprezentanţii COTAR au aflat pe surse că Mișu Negrițoiu, preşedintele ASF, i-a chemat pe asiguratori și le-a spus că raportul nu le este favorabil, de aceea nu s-a dat publicității. „Prețurile au început să crească din nou. La unele societăți s-a constatat în raport că rata medie combinată a daunalităţii este de 50-60% – deci în niciun caz de 300%, deci nu merg în pierdere, cum susțin ei. De două săptămâni au început să crească din nou tariferle RCA și astfel ajungem unde am spus noi”, explică Vasile Stefănescu, președinte COTAR.

„Dacă ASF a înțeles ce trebuie făcut, dar invocând că nu are pârghiile necesare pentru a stopa acest „jaf”, unul dintre motive fiind stagnarea proiectului de modificare a legii RCA în Parlament, Guvernul României trebuie să intervină, pentru a nu lăsa firmele de asigurări să-i jefuiască în continuare pe români. Guvernul trebuie să oprească aceste abuz împotiva cetățeanului român posesor de auto și a societăților comerciale din România”, se spune în comunicatul COTAR.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor