Tratamente pentru pomii fructiferi

Tratamente pentru pomii fructiferi
Tratamentele chimice în perioada repausului vegetativ se aplică în ferestrele calde ale iernii.

Laboratorul de Prognoză, Diagnoză, Avertizare Oradea ţine să informeze bihorenii cu privire la tratamentul II de iarnă, la pomii fructiferi, în vederea reducerii rezervei biologice. Specialiştii recomandă a se folosi unul din produsele Confidor Oil SC 004-1,5% ori Nuprid Oil 004 CE – 1,5%. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului este după data de 15 februarie când mugurii sunt umflaţi. Astfel se combat păduchele din San Jose, ouă hibernante de păianjeni şi afide. Cuiburile de omizi trebuie tăiate şi arse. Tratamentul se va efectua la temperaturi de peste 4ºC.

„Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia animalelor şi a mediului înconjurător”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcşiei pentru Agricultură Bihor.

Reguli

Tratamentele chimice în perioada repausului vegetativ se aplică în ferestrele calde ale iernii, când conditiile metoerologice o permit, temperatura este peste 4-5C, fără vânt şi precipitaţii de orice fel, până la intrarea în vegetaţie a pomilor, rescpeciv înaintea umflării mugurilor.

La aplicarea tratamentelor scoarţa pomilor trebuie să fie uscată, să nu fie acoperită de gheţă, zăpadă, chiciură şi pomii să nu fie porniţi în vegetaţie.

Tratamentele din perioada repausului vegetativ au ca scop reducerea rezervei biologice a bolilor şi dăunătorilor, care în această perioadă se întâlnesc în deferite stadii de iernare pe ramuri, în crăpăturile scoarţei, în solzii mugurilor. Aceste tratamente se fac prin îmbăierea totală a pomilor.

După stropirea albastră, care s-a realizat cu sulfat de cupru în vederea reducerii rezervei de boli, urmează tratamentul cu insecticide care au în compoziţia lor uleiuri minerale în vederea combaterii daunatorilor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !