Tratamente recomandate de inspectorii fitosanitari

De Simona Drimbău
2Comentarii
Tratamente recomandate de inspectorii fitosanitari
© exterminator
Temperaturile ridicate înregistrate în această perioadă favorizează dezvoltarea organismelor dăunătoare specifice culturii de legume în spaţii protejate. Autoritatea Naţională Fitosanitară recomandă fermierilor monitorizarea atentă a culturii în scopul aplicării la timp a tratamentelor fitosanitare.


„Măsura se recomandă pentru a creşte randamentul producţiilor preconizate a fi obtţnute, mai cu seamă că producătorii de tomate în spaţii protejate, beneficiari ai schemei de ajutor de minimis prevazută în Programul de Guvernare, trebuie să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate/mp”, spun reprezentanţii Autorităţii.

Astfel, la depistarea moliei miniere a tomatelor (Tuta absoluta), musculiţei albe de sera (Trialeurodes vaporariorum), omidei fructelor (Helicoverpa armigera) sau a musculiţei miniere (Liriomyza trifolii) pot fi efectuate tratamente cu următoarele produse de protectie a plantelor omologate: Voliam Tatgo – 0,8 l/ha, Alverde – 1,0 l/ha, Nuprid AL 200 SC – 1,0 l/ha, Afrirm – 1,5 kg/ha, Actara 25 WG – 0,2 kg/ha.

Conform normelor în vigoare toate tratamentele fitosanitare trebuie să se înregistreze în registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, cu respectarea timpului de pauză de la ultimul tratament până la recoltare. Pauza este necesară deoarece la analiza probelor de tomate pentru determinarea reziduurilor de pesticide, rezultatele acestora să fie conforme cu normele de siguranţă alimentară care să nu pună în pericol sănătatea consumatorului. Timp de pauză recomandat este de trei zile la Voliam Targo, la Alverde, Nuprid 200 SC, Affirm şi la AcTara 25 WG .

Pentru orice apariţie suspectă de organisme dăunătoare producătorii agricoli sunt rugaţi să se adreseze inspectorilor fitosanitari din judeţele în se află cultura.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor