Tratamentele de top ale bihorenilor

1Comentariu
ORADEA – Bihorenii stau prost la capitolul afecţiuni cardiace. Sau cel puţin aşa reiese din datele furnizate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate conform cărora în 2006 cea mai mare cantitate de medicamente vândută în farmaciile bihorene este cea destinată afecţiunilor cardiace dar şi celor neurologice. Top medicamente vandute [.xls – 27KB] Top medicamente scumpe [.xls – 27KB]

Potrivit aceleaşi surse, în anul care tocmai s-a încheiat, cel mai frecvent medicament prescris şi care s-a eliberat în cantităţile cele mai mari a fost Bilobil, folosit în tratarea bolilor neurologice, şi din care s-au vândut nu mai puţin de 2.279.564 de capsule. Pe următoarele 12 locuri în top se află însă medicamentele folosite în bolile cardiace: Tertensif, cu un număr de 1.548.145 de comprimate vândute, Detralex, cu 1.532.726 comprimate, Enalapril, cu peste 1.409.483 de comprimate sau Metoprolol cu 1.259.868 comprimate. Pe listă se mai află Indapamid, Pentoxi Retard, Captopril, etc. Pe lângă aceste medicamente destinate celor suferinzi din cauza bolilor de inimă sau neurologice, se mai află şi medicamente destinate afecţiunilor gastro-intestinale, reumatice şi respiratorii.

Topul celor mai scumpe

Conform datelor statistice prezentate de către conducerea CAS Bihor, în topul celor mai scumpe medicamente vândute în decursul lui 2006 se află Pegasys, o soluţie injectabilă folosită în afecţiunile hepatice. Bihorenii au cumpărat peste 1.094 de fiole în valoare totală de 1.043.284 lei (RON). Pe locul doi se află Zyprexa, folosit în afecţiunile psihice şi din care s-a vândut peste 47.437 de comprimate, în valoare totală de 811.890 de lei. Detralex, următorul pe listă, folosit pentru tratarea bolilor cardiace, s-a vândut în peste 1.532.726 de comprimate, în valoarea totală de 811.072 de lei.

Acesta este urmat tot de un medicament folosit în afecţiunile cardiace. Este vorba de Tertensif, din care s-au vândut în jur de 1.548.085 de comprimate, în valoare de 643.813 lei. Cele două medicamente se află printre primele şi pe lista celor mai frecvent vândute. „Pe lângă medicamentele folosite în afecţiunile hepatice sau cardiace, în topul celor mai scumpe medicamente cumpărate anul trecut se află şi câteva destinate afecţiunilor oncologice, reumatice, respiratorii sau alergice”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Viorica Borz

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor