Traviata revine, după 82 de ani, la Oradea

ORADEA – După 82 de ani de la ultima reprezentaţie la Oradea cu Traviata, adică exact din anul 1924 – cel în care autorităţile de la Bucureşti au decis închiderea Teatrului de Operă din oraşul nostru – una dintre cele mai îndrăgite opere de Verdi se întoarce pe malurile Crişului Repede.

Beneficiind de regia lui Horia Ballint, spectacolul care va fi pus în scenă la Teatrul de Stat, luni seară, de la ora 19 şi va fi reluat în data de 5 ianuarie 2007, promite să atragă numerosul public iubitor al genului spre sălile de spectacol, constituind un nou pas în încercarea de a reclădi la Oradea instituţia teatrului de operă şi operetă.

Distribuţia va fi formată în mare parte din solişti ai Operei Naţionale din Cluj-Napoca, în rolurile principale aflându-se Daniela Tricu (în rolul Violettei) şi orădeanul la origini Florin Estefan (Giorgio Germont), cărora li se vor alătura tenorul ecuadorian Xavier Rivadeneira, de la Opera de Stat din Budapesta (în rolul lui Alfredo Germont), şi corul Filarmonicii din Oradea, condus de Carmen Bocioc.

Un spectacol deosebit

Dincolo de bucuria de a fi autorul mizanscenei evenimentului, regizorul Horia Ballint susţine că spectatorii vor avea ocazia să asiste la o viziune mai modernă a celebrei opere verdiene bazată pe romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii. „Va fi un spectacol ieşit din canoane. De exemplu, am mutat acţiunea din anii 1840 în 1912, astfel încât Violetta a devenit, din prostituată, manechin”, spune Ballint, care preferă să păstreze restul surprizelor pentru momentul spectacolului.

Organizatorii nu au ratat acest prilej pentru a mulţumi tuturor celor care, prin efortul lor, au contribuit la reuşita acestui eveniment muzical, Societatea Culturală Filarmonia Cluj, Corul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Oradea, dar şi Facultatea de Arte Vizuale, ai cărei studenţi au creat costumele.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase