Trei ani pentru 55 de molizi

Trei ani pentru 55 de molizi
Deva – După ce a fost acuzat de tăierea ilegală a 55 de molizi din pădurea localităţii Brad, Daniel Vasile Beleiu Bad şi angajatul său, Nicolae Rus, contestă obiectivitatea judecătorilor hunedoreni şi cere strămutarea procesului, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o respinge.

Aşadar, procesul va continua în 4 decembrie, la Tribunalul Hunedoara. Beleiu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional şi trei ani pentru furt de lemne.

Beleiu Bad va executa pedeapsa cea mai mare, respectiv de trei ani de închisoare, şi este obligat ca împreună cu Nicolae Rus să plătească despăgubiri Asociaţiei Composesorale din Ruda-Brad, de 23.165,5 de lei.

Problemele au început în urmă cu trei ani, când patronul firmei de exploatare a lemnului avea nevoie de aprobarea scrisă a Composesoratului Ruda-Brad pentru a putea susţine activitatea firmei.

A primit avizul pentru exploatare lemnoasă, în zona pădurii Brad, pentru 464 metri cubi de lemn, însă a fost acuzat că a tăiat 55 de molizi din fondul forestier naţional.

După ce a primit aprobarea scrisă a Composesoratului Ruda-Brad, pentru tăierea celor 464 metri cubi de lemn, Daniel a trecut la treabă. În parcela delimitată de autorităţile abilitate, Daniel avea voie să taie numai copacii marcaţi.

În vara anului 2003 Daniel este acuzat de tăiere ilegală de material lemnos şi este trimis în judecată. Administratorul firmei de prelucrare a lemnului nu îşi recunoaşte vina.

Chiar dacă de cealaltă parte a baricadei se găsesc pădurarul, preşedintele Composesoratului şi Judecătoria Brad, Daniel susţine că: „Nu am tăiat ilegal material lemnos”. El declară că s-a limitat la exploatarea celor 464 de metri cubi pentru care avea aviz: „Eu ştiu cine a tăiat lemnele, dar pe mine nu mă ascultă nimeni”.

Până la urmă scandalul s-a transformat într-un proces care se tărăgănează de trei ani, mâine fiind un nou termen în cazul celor 55 de molizi din pădurea Brad. Pentru că nu mai au încredere în autorităţile locale, familia tânărului a cerut strămutarea procesului, care a fost respinsă de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar speră în continuare că undeva li se va face dreptate.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase