Trei atleți campioni la juniori II

De Gavril Nutiu
3Comentarii
Antal Gergő, Alesia Rengle și Fándly Márk, cu medaliile de aur
Antal Gergő, Alesia Rengle și Fándly Márk, cu medaliile de aur
Alesia Rengle, Antal Gergő și Fándly Márk au cucerit medaliile de aur.

Disputat la București, Campionatul Național de atletism în sală pentru juniori II (16-17 ani) a prilejuit realizarea unor rezultate de excepție pentru sportivii orădeni, care și-a treut în cont patru medalii, dintre care trei de aur și una de argint.

Performerii delegației noastre au fost Alesia Rengle, Antal Gergő și Fándly Márk, care au devenit campioni naționali în probele lor. Alesia Rengle (CN „Mihai Eminescu” CSU Oradea, antrenor Virgil Preda) a câștigat detașat proba feminină de săritură în înălțime, cu 1,73 metri. Rezultatul său constituie un valoros record personal și totodată realizarea baremului de calificare la Campionatul Mondial de juniori II din anul 2020. Deși este în vârstă de doar 15 ani, atleta descoperită de antrenorul Florin Indrie reușește o performanță remarcabilă.

La rândul său, Antal Gergő (CSȘ LPS Bihorul CSU Oradea, antrenor Virgil Preda) s-a impus în proba masculină de săritură în înălțime, cu 1,89 metri, de asemenea nou record personal. Antal Gergő este fiul fostului campion al României la juniori și seniori în aceeași probă, Antal Carol. Cea de-a treia medalie de aur orădeană a fost cucerită de Fándly Márk (CN „Mihai Eminescu”, antrenor Florin Indrie), în proba de 800 metri, cu timpul de 1 min 57,98 sec, nou record personal.

Cristian Méhes (CS Crișul, antrenori Livia și Albert Méhes) a devenit vicecampion național la aruncarea greutății, cu 15,88 metri, nou record personal.

O generație de mare viitor

Chiar dacă nu au reușit să se claseze pe podium, alți trei atleți orădeni au realizat la rândul lor noi recorduri personale. Este vorba de Larisa Brândaș (CSȘ LPS Bihorul, antrenor Virgil Preda) – locul 5 la triplusalt feminin cu 11,36 metri, Andrei Vereș (CN „Mihai Eminesu”, antrenor Florin Indrie) – locul 5 la 60 metri garduri cu 8,50 sec și Ionuț Boldi (CSȘ LPS Bihorul, antrenor Olah Robert) – locul 8 la 800 metri cu 2 min 2,37 sec.

„Generația atleților născuți în anii 2002-2003 este cea mai bună după fosta generație de aur a atletismului orădean, din care au făcut parte Cornelia Deiac, Edwárd Debestyén, Andrea Ispán, Ligia Bara și alții. Juniorii doi promit să realizeze performanțe remarcabile și sunt sigur că unii dintre ei se vor califica la Campionatele Europene și Mondiale. Pentru prima dată în istoria atletismului orădean, sportivii noștri dețin titlul național la săritura în înălțime, atît la feminin, cât și la masculin”, ne-a declarat antrenorul orădean Virgil Preda.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor