Trei cazuri A/H1N1 pun lacăt pe şcoli

11Comentarii
Noul an şcolar va bombarda părinţii şi cadrele didactice cu pliante informative referitoare la prevenirea contractării noii gripe decretată pandemică de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Măsurile luate la nivelul ţării noastre vizează instituirea unui „Comitet de gripă” la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi au ca scop reducerea numărului de potenţiale îmbolnăviri cu virusul A/H1N1 până la demararea vaccinării (programată pentru această iarnă). Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Marius Pârcioagă, a explicat că acest comitet va fi format din câteva cadre didactice şi medicul de şcoală şi va fi supravegheat de către inspectorii sanitari de la Epidemiologie.

Zilnic, copiii vor fi chestionaţi şi verificaţi de simptome respiratorii sau dacă au călătorit recent în ţări în care s-a raportat existenţa virusului gripei pandemice. Orice caz suspect e raportat direct la Direcţia de Sănătate Publică, iar bolnavul e preluat, izolat şi testat pentru a se confirma sau informa contractarea virusului.

Se-nchide şcoala?

Planul de acţiune al Ministerului Sănătăţii prevede suspendarea activităţii şcolii (timp şapte zile!) unde se înregistrează trei cazuri de copii bolnavi, din clase diferite. Dacă într-o şcoală se confirmă un caz de îmbolnăvire, se închide clasa timp de şapte zile şi se izolează colectivul, din dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică.

Dr. Pârcioagă a informat că DSP a pregătit un lot de pliante informative ce urmează să fie distribuite elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice. De altfel de la debutul şcolii şi până la sfârşitul lunii în curs, fiecare şcoală va organiza şedinţe cu părinţii pentru informarea acestora despre măsurile de prevenţie.

Otilia Şandor11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor