Trei cluburi, doua roti, o pasiune!

De Cristian Horgoș
Trei cluburi, doua roti, o pasiune!
Şoselele Bihorului s-au umplut de motociclişti în acest weekend, cu ocazia marşului „Împreună pentru Bihor”.

Organizat de cluburile Hawks din Sălard, Black Eagles şi White Wolves din Oradea, marşul s-a înscris în cunoscuta campanie „Respectul în trafic salvează vieţi”. Chiar dacă a debutat cu un accident în prima zi iar acţiune din ultima au fost anulate din cauza vremii foarte proaste, participanţii consideră că şi-au îndeplinit scopul. „Dacă nici acum nu ne-au văzut partenerii de trafic, atunci nu ştiu când ar putea să ne remarce”, spune, mai în glumă, mai în serios Sebastian Mazilu, participant la marşul de sâmbătă cu Honda 750.

Primire cordială

Aproximativ 300 de motoare şi mult mai mulţi pasionaţi de motociclete au defilat pe drumurile bune sau foarte proaste ale Bihorului. „Au fost participanţi din Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor şi Arad. Vineri am fost pe ruta Oradea, Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Pădurea Neagră, Aleşd, Oradea şi Băile 1 Mai”, ne-a spus Daniel Todoran, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al clubului White Wolves. „Şarpele motocislistic” s-a întins pe 1 km, pe alocuri 1,5 km dar, ca o premieră fericită, partenerii de trafic nu s-au arătat deranjaţi. „De data aceasta chiar ne-am bucurat de o primire cordială de la colegii de trafic, şoferii de autoturisme sau chiar de camioane: claxoane şi saluturi prieteneşti. Nimeni nu a încercat să depăşească coloana sau să se bage între noi. Lumea începe să înţeleagă, până la urmă, că facem parte din trafic şi noi, cei pe două roţi. Cred că lumea începe să aprecieze acţiunile noastre, eu cred că toţi iubesc motocicletele”, este una dintre concluziile acţiunii, împărtăşită de Daniel Todoran, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al clubului White Wolves.

Accident cu trike

Incidentul neplăcut de vineri, a avut unicul efect că a pus punct prematur „serbării” moto pentru doi dintre participanţi ai trike-ului care s-a răsturnat într-o „prăpastie” pe drumul de la Pădurea Neagră. Cei doi au alunecat pe o pantă, de la o înălţime de patru sau cinci metri. Conform celor prezenţi, cauza a fost drumul foarte stricat şi vizibilitatea slabă din cauza prafului ridicat de camioanele care trasportau lemn. Omul n-a văzut la timp curba şi a căzut. „Noroc că a avut inspiraţia să dea drumul trike-ului şi să alunece la vale. Aşa a scăpat doar cu câteva lovituri destul de uşoare. Amândoi au fost luaţi cu Salvarea, dar azi (duminică n.r.) sunt sunt deja acasă”, spune Daniel Todoran.

Ca-n palmă

Cum accidentul s-a dovedit fără urmări grave, colegii de marş şi-au continuat treaba. Sâmbătă, în ultima zi însorită din săptămâna trecută, caravana avea stabilită ruta Oradea – Aleşd – Borod – Roşia – Beiuş – Cociuba – Salonta – Mădăras cu revenire în Băile 1 Mai. „Drumul este bun, cu mici excepţii – mai prost este pe porţiunea Borod – Bratca. De la serpentine spre Roşia, e ca-n palmă, nu-şi vine să te opreşti”, povesteşte Mazilu.

Pe lângă distracţia participanţilor, organizatorii speră să-şi fi atins un scop mult mai important: atragerea atenţiei asupra motocicliştilor, ca parte a traficului de pe şoselele judeţului. „Noi sperăm că măcar câteva luni de acum înainte nu vom mai avea evenimente nedorite în trafic”, spune Todoran.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !