Trei execuţii la nivel înalt

12Comentarii
Trei execuţii la nivel înalt
ORADEA – Sec şi fără justificări, primarul Mihai Groza a anunţat, ieri, „redimensionarea atribuţiilor” pentru trei dintre directorii din Primărie, sintagmă interpretată chiar şi de cei vizaţi cu sensul de „mazilire”.

„Am hotărât să procedez la redimensionarea atribuţiilor pe care le au ei”, a declarat primarul referindu-se la arhitectul şef Andrei Luncan şi la şefii direcţiilor economică, Emilian Sala respectiv tehnică, Dumitru Fildan. Acesta a anunţat în cadrul aceluiaşi briefing şi pe cei care vor prelua atribuţiunile: Raluca Covăcescu de la Luncan, Marcel Dragoş de la Fildan şi Eduard Florea de la Sala.

În alocuţiunea sa, primarul a punctat că face eforturi pentru a face Oradea atractivă pentru potenţialii investitori interesaţi de Oradea.

De Buna Vestire
Faţă de această bombă lansată de primar, cei vizaţi au avut reacţii diferite – fostul arhitect şef a emis o declaraţie din registrul „non-comment” pe când ceilalţi doi au optat pentru resemnare. „Nu pot să am niciun fel de reacţie. Nu am primit nicio comunicare oficială până în acest moment. Am înţeles că a fost un briefing, dar nu pot să comentez deocamdată”, a declarat Andrei Luncan.

Punctând că a fost informat de primar cu doar 15 minute înainte de presă, Emilian Sala a comentat pe seama formulării alese de Groza: „Nu pot să rămân director fără atribuţiuni”. Funcţionar din 1993, Emilian Sala crede că demiterea sa ţine a fost decisă în PD-L. „Cunosc foarte bine regula jocului. Este o chestiune de partid iar cine-şi închipuie că mă voi lupta cu un partid puternic se înşeală”, a declarat Sala, remarcând ironia situaţiei de a primi vestea tragerii pe linie moartă tocmai de Buna Vestire.

Contra vântului
Deloc surprins şi fără regrete, Dumitru Fildan spune că nu cunoaşte motivele primarului Groza pentru acest gest. „M-a chemat azi (ieri, n.r.) şi mi-a spus că nu-mi reproşează nimic dar că asta e decizia. I-am spus că sunt de acord să mă schimbe, deşi nu văd ce treabă are Direcţia Tehnică cu Investitorii”, declară fostul şef al Direcţiei Tehnice, rezumându-şi atitudinea prin zicala „Nu poţi să te p… contra vântului”.

Dintre cei „redimensionaţi” de primar, Luncan şi Fildan şi-au dobândit o notorietate nedorită în Oradea.

Arhitectul şef s-a remarcat prin câştigarea concursului pentru amenajarea Corso-ului, organizat de Primărie, de la care a încasat 2.000 de euro, primind mai apoi un nou blam public pentru aspectul pietonalului. Lucrări întârziate şi scutirea unor firme de penalităţile aferente sunt tinicheaua din coada directorului tehnic.

Cristina Ghilea12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor