Trei înecaţi în două zile

6Comentarii
Trei înecaţi în două zile
Pompierii orădeni s-au confruntat cu trei cazuri de înec la finele săptămânii trecute. Ieşit sâmbătă cu prietenii la iarbă verde, între Şişterea şi Şuşturogi (comuna Cetariu), un tânăr a plecat să se răcorească la o fântână.

Însă când a dat să scoată apă s-a dezechilibrat şi a căzut în puţ. Văzând că nu mai vine, prietenii au început să-l caute şi l-au găsit la moment dat în fântână, nemişcat. Atunci unul dintre ei a coborât să-l scoată în timp ce ceilalţi au anunţat SMURD Bihor prin 112. Sosit rapid la faţa locului, echipajul de salvare a încercat manevre de resuscitare însă era prea târziu. „Am fost alertaţi sâmbătă la amiază. Când am ajuns, victima era scoasă deja din fântână însă nu mai prezenta semne vitale. Prietenii tânărului înecat erau în stare de şoc. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Oradea”, ne-a declarat dr. Adriana Casian de la SMURD.

„Tot sâmbătă, dar spre seară, echipajul de scafandri din cadrul Detaţamentului 1 Oradea a intervenit pentru căutarea unei persoane dispărute în râul Crişul Repede, în zona străzii Aleea Ştrandului. După o acţiune de căutare ce a durat un sfert de oră, scafandrii au adus la suprafaţă apei corpul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 47 ani.”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspecoratului pentru Situatii de Urgenta „Crişana” al judeţului Bihor, plt. Lavinia Pap.

Iar duminică seară pompierii scafandri au intervenit din nou pentru căutarea unui bărbat dispărut în apele barajului de la Şişterea, comuna Cetariu. În ciuda acţiuni de căutare ce a durat până la asfinţitul soarelui, nu s-a reuşit găsirea persoanei dispărute. Astfel că acţiunea de căutare s-a reluat ieri dimineaţă, deocamdată tot fără succes din cauza adâncimii barajului.

„Barajul de la Şişterea nu e foarte adânc, între 5 şi 6 metri. Însă vizibitatea e redusă la minim şi întrucât nu ne-a solicitat familia, am oprit căutările. E foarte cald aşa încât apa va ridica trupul neînsufleţit la suprafaţă în două, trei zile”, ne-a declarat căpitanul Lunca Tamaş, care a coordonat căutările de duminică seară

Întrucât la fiecare sfârşit de săptămână se înregistrează cazuri de înec în Bihor, reprezentanţii ISU Crişana atenţionează asupra pericolului reprezentat atât de variaţiile de debit ale Crişului Repede din cauza hidrocentralei de la Fughiu şi a barajului de la Leş cât şi asupra pericolului reprezentat de hidrocuţie, adică intrarea bruscă, de la arşiţa de afară, în stratul de apă rece aflat la adâncimea de sub 1,5 metri în barajele de acumulare.

Locurile preferate pentru scaldă în Crişul Repede sunt cele din zona Fughiu, insula Silvaş (zona străzii Dragoş Vodă) din Oradea şi la barajul de lângă Podul Densuşianu, la ieşirea din Oradea.

Cristian Horgoş6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor