Trei luni de carantină în Damiş

3Comentarii
Două persoane din Damiş au fost muşcate de lupi
Două persoane din Damiş au fost muşcate de lupi
Ridicarea măsurilor de carantină se va face după trei luni, în martie 2010. Video: Măsuri antirabie la Damiş  

Medicii sanitari veterinari au confirmat că lupul care a atacat sâmbătă două gospodării era turbat. „Cele două peroane din satul Damiş muşcate de lupul turbat sunt în prezent internate în spital şi sunt în afara oricărui pericol”, a precizat Sorin Hodişan, directorul coordonator adjunct al DSVSA Bihor. 

Împreună cu Primăria Bratca, reprezentanţii DSVSA Bihor au instituit în zonă un comandament antiepizootic, care a luat măsurile ce se impun în asemenea cazuri pentru evitarea înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire. „În gospodăriile atacate s-a luat măsura de restricţionare a circulaţiei animalelor, ucidera carnivorelor care nu au fost vaccinate. Accesul persoanelor în zonă a fost strict interzis. S-a efectuat dezinfectarea zonelor contaminate şi vaccinarea de necesitate a animalelor din zonă”, a precizat Sorin Hodişan.

Lupul care a atacat cele două gospodării a atacat şi o turmă de oi. Două oi au fost ucise iar conform normelor sanitar veterinare acestea au fost îngropate la cel puţin doi metri adâncime în pământ.
În mediul silvatic vor fi efectuate de asemenea vânători. Ridicarea măsurilor de carantină se face după trei luni.

Vaccinare

„În aceasată perioadă suntem în plină campanie de vaccinare a carnasierelor contra rabiei. Atenţionăm populaţia asupra seriozităţii cu care se tratează această acţiune şi să declare toate animalele pentru a fi vaccinate”, a concluzionat directorul coordonato adjunct al DSVSA. 

În judeţ în ultima perioadă au fost diagnosticate trei noi cazuri de rabie. Unul la o pisică în localitatea Cuzap, care în faza furioasă a muşcat o fetiţă, altul la o vulpe în localitatea Cheşereu şi ultimul caz cel de sâmbătă.

Simona Albinaru

Bihoreni muşcaţi de lup

Lătraturi lângă Spital

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor