Trei sferturi din biletele de tratament, la munte

De Dan Birta
Reactualizat la:
Trei sferturi din biletele de tratament, la munte
© FOTO: Stațiunea Amara
5% din biletele de tratament pentru bihoreni sunt la mare, 75% la munte şi restul în judeţ.

Circa 75% dintre biletele de tratament pe care le primeşte Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor sunt în staţiunile montane. Potrivit lui Carmen Polman, director economic la CJP Bihor, cele mai solicitate staţiuni pentru tratament în această perioadă sunt: Sovata, Covasna, Sângeorz Băi, Vatra Dornei, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata. Plus staţiunile locale: Băile Felix şi Băile 1 Mai. „Pentru staţiunile de pe litoralul Mării Negre, biletele pe care le primim sunt puţine, circa 5% din total. Pentru cei care nu reuşesc să obţină bilet pe litoral noi le recomandăm Amara, o staţiune asemănătoare, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani”, a precizat Carmen Polman.

Pentru seria a 13 – a, începând cu data de 25 august, Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 394 de bilete de tratament în următoarele staţiuni: Băile Felix, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Amara, Covasna, Băile 1 Mai, Neptun, Stâna de Vale, Eforie Nord, Geoagiu, Govora, Băile Herculane, Lacu Sărat, Sângeorz, Saturn, Slănic Prahova, Sovata, Ocna Şugatag, Tinca, Turda, Tuşnad, Olăneşti, Vatra Dornei şi Moneasa.

Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei, zilnic, de luni până joi între orele 8:00 -14:00, iar vineri între orele 8:00-13:00, până în data de 22.08.2016, ora 14:00. Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear. Redistribuirea biletelor de tratament neridicate se va face din data de 23.08.2016, ora 8:00.

Cât costă un bilet

Un sejur de tratament cu bilet prin CJP Bihor este de 16 zile şi include cazare, masă şi tratament. Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, tarifele biletelor de tratament pentru anul 2016 sunt cuprinse între 808 lei şi 1.452 de lei, în funcţie de categoria bazei de tratament. Pensionarii cu pensia mai mică decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat pe 2016 (2.681 de lei) vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din pensia lunară. Angajaţii cu salariul mediu brut mai mic de 2.681 de lei vor plăti jumătate din valoarea biletului de tratament.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !