Trei sferturi din Gorj poate fi afectat de alunecări

Gorjul este cel mai afectat judeţ din ţară de alunecările de teren. În ultimii ani, în 20 de localităţi, case ale oamenilor au fost distruse. Conform autorităţilor, hărţile de risc arată o situaţie îngrijorătoare: trei sferturi din comunele gorjene sunt predispuse la alunecări.

Localnicii spun ca exploatarile miniere din zona ar fi de vina, în timp ce specialistii în minerit dau vina pe ploi. Autoritatile judetene spun însa ca si mineritul are partea sa de vina.


40 la suta din suprafata judetului Gorj a fost afectata de alunecarile de teren în ultimii patru ani. În comune ca Bustuchin, Albeni, Dobrita sau Rosia de Amaradia, sute de case au fost grav avariate. Autoritatile au identificat însa si alte zone care ar putea fi grav afectate de astfel de fenomene.

Conform hartilor de risc întocmite, în 48 de comune din 70 e posibil ca pamântul sa se surpe. Cauza … în primul rând, ploile, în al doilea rând, exploatarea miniera cauza mare este exploatarea miniera, din cauza asta a fugit satul acesta Parerea e împartasita si de autoritatile judetene.

Trebuie sa acceptam ca si modul de exploatare a terenurilor supraterane si subterane au contribuit într-o masura importanta la prodcerea unor asemenea evenimente În opinia reprezentantilor societatilor de minerit, cauza alunecarilor este ridicarea pânzei freatice, cauzata de ploi.

Acolo nu este vorba de o alunecare de teren care sa fie provocata de activitatea miniera daca va exista dovedita vreo raspundere a companiilor miniere, noi întelegem sa ne achitam de raspunderea pe care o avem Autoritatile judetene au dispus efectuarea unui studiu geologic pentru a stabili cauzele producerii alunecarilor de teren. Primariile nu au voie sa acorde autorizatii de constructie în zonele periculoase.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !