Trei sferturi din venit plătesc bucureştenii pentru locuinţa achiziţionată în rate

Trei sferturi din venit plătesc bucureştenii pentru locuinţa achiziţionată în rate

Bucureştenii plătesc, în medie, băncilor o rată lunară cuprinsă între 800 şi 1.200 de euro pentru un apartament cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Rata reprezintă aproximativ trei sferturi din venituri lor lunare. Tot în medie, ei se îndatorează la bancă pentru o perioadă de 30 de ani, potrivit unui studiu realizat de compania poloneză REAS. Ratele mari au determinat o scădere a vânzărilor de locuinţe, dar nici nu sunt date în folosinţă suficient de multe.

Spre exemplu, anul trecut s-au finalizat de peste şase ori mai puţine apartamente decât la Varşovia, oraşul cu care este comparat Bucureştiul. În ceea ce priveşte piaţa creditelor ipotecare, specialiştii polonezi cred că are un potenţial ridicat, în ciuda noilor restricţii impuse recent de Banca Naţională.

Aceştia sugerează că românii cu venituri peste medie se vor descurca cumva să îşi cumpere o locuinţă, aşa cum s-a mai mai întâmplat şi în alte perioade în care creditul de la bănci era foarte scump şi greu de obţinut.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase