Trei tichete pentru o maşină

2Comentarii
Trei tichete pentru o maşină
Persoanele fizice pot depune la casare un număr nelimitat de maşini vechi pentru Programul „Rabla”.

Cine vrea să-şi cumpere o maşină nouă şi are bani cash o poate face sub preţul pieţei, folosind trei tichete valorice de 3.800 de lei fiecare. O persoană fizică poate folosi maxim trei tichete valorice pentru achiziţionarea unei maşini, dar nu există impus un număr maxim de autoturisme ce poate fi achiziţionat prin program, potrivit ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. În schimb, persoanele juridice pot preda prin Programul „Rabla” maşini în limita a 200.000 de euro anual. Noutatea Programului „Rabla” din acest an a făcut ca preţul maşinilor vechi să crească. Dacă în urmă cu câteva luni nimeni nu dorea să cumpere o maşină veche nici cu 1.000 de lei, acum aceleaşi maşini se vând cu mult peste preţul cerut atunci, unele ajungând chiar la 2.000 de lei.

Din 20 februarie

Programul „Rabla” pentru autoturisme va demara în 20 februarie. Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe baza căruia se va putea derula, în perioada imediat următoare, Programul „Rabla”. Programul de înnoire a parcului auto se adresează persoanelor fizice şi juridice, urmând ca începând din acest an să fie extins şi pentru tractoare.

„Din 20 februarie, persoanele care doresc să beneficieze de acest Program pentru maşini se pot prezenta la Remat pentru a face formalităţile”, a afirmat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. Acesta a explicat că în ceea ce priveşte aplicarea Programului „Rabla” pentru maşini, valoarea unui tichet valoric este de 3.800 de lei. „O persoană fizică şi juridică poate să meargă cu mai multe maşini, dacă le are în proprietate, primeşte vouchere, acestea sunt transmisibile. Interesul nostru, al autorităţilor, este să fie predate maşinile vechi, să dispară de pe piaţă. În ceea ce priveşte persoanele fizice, nu există limită valorică superioară până la care pot să predea maşini. În cazul persoanelor juridice, există limita de 200.000 de euro pe an, până la care pot fi predate maşini”, a explicat ministrul Laszlo Borbely.

D.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor