Trei titluri de vicecampioni naţionali

BUCURESTI – Atleţii orădeni au avut evoluţii meritorii la CN de sală pentru juniori I, reuşind să cucerească trei medalii de argint. Autorii performanţelor sunt Cornelia Deiac, Lénárd Norbert şi Silviu Uivaroşan, componenţi ai grupei de sărituri de la CSŞ LPS Bihorul CSU Oradea.

Cel mai bun rezultat a fost realizat de Lénárd Norbert, clasat pe locul II în proba de triplusalt, cu 15,41 m, la egalitate cu ocupantul primului loc, Ion Muscalu. Departajarea s-a făcut pe baza celui de-al doilea rezultat din concurs, cel al lui Muscalu fiind superior. Lénárd a sărit 15,41 m din a doua încercare (nou record personal), fiind egalat abia la a şasea săritură din concurs.

Cu acest rezultat, atletul orădean a realizat lejer baremul de participare la CE pentru juniori (de 15,30 m), care va avea loc la vară, în Olanda. Tot o medalie de argint a cucerit Silviu Uivaroşan, în proba de săritură în lungime, cu 7,16 m, nou record personal. Atât Lénárd cât şi Uivaroşan sunt abia în primul an la juniori I.

Dezamăgirea delegaţiei orădene a constituit-o evoluţia sub aşteptări a Corneliei Deiac, marea favorită a probei feminine de lungime. Cornelia a sărit 6,20 m, clasându-se pe locul secund, după Cristina Bujin, cu 6,34 m. Bilanţul delegaţiei orădene a fost completat de locul IV obţinut de Halai Erika la săritura în lungime, cu 5,76 m, şi de locul VI al lui Dan Arva la triplusalt, cu 13,92 m, record personal.

În proba de aruncare a greutăţii, Adrian Pop (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes) a ocupat locul V, cu 14,76 m. El nu este însă un specialist al acestei probe, ci la aruncarea ciocanului.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !