Trei vernisaje într-o singură zi

De Camelia Busu
1Comentariu
Trei vernisaje într-o singură zi
Trei expoziţii de artă fotografică au fost organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.

Trei eveniemente fotografice au avut loc sâmbătă, organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Comunitatea Evreilor și Clubulul Fotografic ”Nufărul” Oradea.

Mai întâi, în Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Corpul C al Cetății Oradea a avut loc vernisajul unei expoziţii la care au participat peste 30 de artiști fotografi din Ungaria: Békéscsaba, Budapest, Biatorbágy, Cegléd, Kenderes, Kisújszállás și Szolnok, dar şi din Oradea. Au fost expuse 40 de fotografii realizate de membrii Atelierului de Fotografie „Márvány” din Békéscsaba.

La vernisaj a luat cuvântul artistul fotograf Péter Katona, președintele Atelierului de Fotografie „Márvány”, care a apreciat bunele relații de colaborare și a mulțumit pentru organizarea expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de Jakabffy-Ellenes Zselyke și Petrucz Eszter, eleve în clasa a VII-a la Liceul de Arte din Oradea, pregătite de profesoara Mircescu Georgiana. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 20 decembrie, zilnic între orele 08:00 – 20:00, intrarea fiind gratuită.

Al de al doilea vernisaj a avut loc în sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică “Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie a Muzeului Oraşului Oradea: Cu acest prilej a avut loc festivitatea de premiere a expoziției intitulată „Țara Bihorului pitoresc” (Festői Biharország). Au fost expuse 72 de fotografii monochrom și color realizate de artiștii fotografi din România şi Ungaria la Universitatea de Artă Fotografică de Vară, organizată la începutul lunii iulie de Asociația Fotocluburilor din Ungaria (MAFOSZ) în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.

La vernisaj a fost lansat de către președintele MAFOSZ, artistul fotograf Horváth Imre, catalogul color ilustrat cu cele mai reușite imagini realizate în vara acestui an în Oradea și județul Bihor de către artiștii fotografi români şi maghiari. Expoziția „Țara Bihorului pitoresc” va rămâne la dispoziția publicului vizitator pânăîn 10 ianuarie 2019, de marți până joi, între orele 09:00 – 17:00.

Organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor și Comunitatea Evreilor din Oradea, cea de a treia expoziţie a fost vernisată la Sinagoga Neologă ”Sion” din Oradea. Pe șevaletele instalate în Sinagogă au fost expuse o selecție de 45 de fotografii monocolor și color acceptate și premiate la expoziția – concurs “Evreii din Oradea”. Pentru concurs organizatorii au primit 117 de creații, realizate de 23 artiști fotografi din Arabia Saudită, România și Ungaria. Juriul concursului, pe lângă fotografiile expuse a premiat nouă dintre acestea.

În cadrul vernisajului au fost înmânate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP medaliile și plachetele “Carol Pop de Szathmári Pap Károly” artiștilor fotografi premiați. Momentele muzicale ale serii au fost oferite de către artiștii Alexandrina Chelu și Florian Chelu, care au interpretat mai multe piese din repertoriul israelian și românesc. A avut loc şi o proiecție de imagini digitale intitulată “Impresii din Japonia” însoțită de multe povești în limba maghiară din cele două săptămâni petrecute de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP în Japonia.

La fiecare vernisaj au luat cuvântul criticul de artă Ramona Novicov critic de artă și redactorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad”. Cele trei expoziții au fost vernisate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor