Trei zile fără apă la Salonta

1Comentariu
SALONTA – Câteva sute de familii din municipiul bihorean au rămas fără apă la robinete timp de câteva zile. Aceasta a fost metoda aleasă de conducerea societăţii locale pentru a-i sili pe rău-platnici să se achite de datoriile imense pe care le-au acumulat în urma neplăţii facturilor.

Din nefericire, alături de aceştia au suferit şi cei care sunt la zi cu plata facturilor de întreţinere, inclusiv societăţi comerciale care semnaseră contracte individuale cu furnizorul de apă. În plus, nemulţumirea celor care s-au adresat J.b. se leagă de faptul că toate blocurile din zonă au fost debranşate de la apă, chiar şi scările care nu au nici un fel de datorii la întreţinere.

În opinia acestora, existau modalităţi tehnice pentru a le bloca serviciile de furnizare a apei doar celor care sunt restanţi cu câteva facturi, şi nu să fie pedepsiţi toţi locuitorii cartierului. Unii dintre ei pretind că primarul ar fi refuzat să îi ajute, motivând că societatea care se ocupă de furnizarea apei este una privată.

Răgaz de trei săptămâni
Primarul Salontei, Torok Laszlo, nu a rămas, totuşi, insensibil la sesizările făcute de locuitorii din zona gării. După trei zile în care concetăţenii săi au fost lipsiţi de aceste servicii elementare, edilul salontan a intervenit pe lângă patronul SCGCL. „Am vorbit cu dl Dorel Ungur şi, de comun acord, am stabilit ca începând de astăzi (ieri – n.r.) să se reia furnizarea apei la blocurile respective”, susţine primarul salontan.

El pretinde că gestul firmei de a sista apa în locuinţele oamenilor este oarecum de înţeles, având în vedere nivelul datoriilor unor familii, şi că aceasta a fost singura modalitate pentru a-i obliga pe restanţieri să plătească, chiar dacă alături de ei au suferit şi cei de bună-credinţă. Cu toate acestea, situaţia este departe de a fi rezolvată.
„I-am cerut patronului să îi păsuiască pe oameni până în data de 20, adică după zilele de plată a salariilor”, afirmă Torok Laszlo, convins de faptul că, dacă datoriile locatarilor pentru servicii nu vor scădea, sfârşitul de lună va aduce o nouă măsură radicală din partea societăţii locale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor