Tren de epocă în Gara Oradea

De Dan Birta
11Comentarii
Tren de epocă în Gara Oradea
Circa 600 de maghiari din Budapesta, Cegléd și Szolnok, sosiți cu trenul ”Advent Expressz” , vor vizita clădirile istorice și Târgul de Crăciun din Oradea.

Oradea începe să fie din ce în ce mai atractivă și pentru vecinii noștri maghiari. Clădirile istorice ale Oradiei, reabilitate în ultima vreme, dar și Târgul de Crăciun, sunt tot mai vizitate de străini.

Duminică 16 decembrie 2018 va sosi pentru prima dată în gara centrală din Oradea, trenul de aventură ”Advent Expressz” din Budapesta.

tren2

Trenul va sosi în gara Oradea la ora 11:23, dacă nu va avea nici o întârziere, și va pleca la ora 18:00. ”Trenul are în componență zece vagoane de clasele I, II și III, și va transporta aproximativ 600 de vizitatori pentru a descoperi monumentele istorice și arhitecturale ale urbei, respectiv pentru a vizita Târgul de Crăciun al cărui renume a ajuns și peste hotare. Cea mai mare parte a vizitatorilor vor vizita Oradea pe cont propriu, dar va fi și un grup de 90 de persoane care va fi însoțit de trei ghizi”, ne-a informat Bántó Norbert, președintele Agenție de Management a Destinației Bihor.

Potrivit acestuia, cel mai ieftin bilet dus întors la acest tren, pe ruta Budapesta – Oradea, a costat 9.900 de forinți, iar cel mai scump, 30.000 de forinți.

Oradea, alături de Viena și Praga

MÁV Nosztalgia organizează excursii cu trenuri de epocă atât în Ungaria cât și în Europa Centrală încă de acum 25 de ani. Compania MÁV Nosztalgia organizează începând cu anul 2010 excursii cu trenul de 1 – 2 zile la cele mai renumite târguri de Crăciun din Europa Centrală. Acestea sunt cu plecare din Budapesta, Debrețin și Szeged.

După renumitele târguri de Crăciun din Viena, Praga, sau Eisenstadt, începând cu acest an, trenul de epocă va poposi și la târgul de Crăciun din Oradea.

În octombrie 2017 Biroul Regional Orădean al rețelei Europei Centrale de Dezvoltare Economică (CEED) a organizat o conferință turistică transfrontalieră, eveniment la care au participat printre mulți alții și conducerea companiei ”MÁV Nosztalgia”. Aici a avut loc prima întâlnire între conducerea Agenției de Management al Destinației Bihor (susținută de Consiliul Județean Bihor) și compania feroviară Mav Nostalgia din Ungaria.

În urma discuțiilor avute pe parcursul anului 2018 și ținând cont de succesul târgului de Crăciun, compania a decis introducerea unei noi rute între Budapesta și Oradea.

Pe durata excursiei de o zi cu trenul, călătorii vor avea posibilitatea să participe la programe speciale de divertisment oferite de organizatori și vor beneficia de un vagon restaurant de epocă. Turiștii vor primi hărți turistice gratuite pentru a se orienta în Oradea, respectiv vor putea beneficia de tururi ghidate realizate de ghizi atestați.

Cu trenul de epocă vor sosi circa 600 de turiși din Budapesta, Cegléd și Szolnok.

Organizatorii MÁV Nosztalgia și AMD Bihor sunt de părere că această vizită la Oradea va fi un real succes, devenind în viitor o rută tradițională a companiei feroviare maghiare și în același timp o reușită în ceea ce privește promovarea turistică a municipiului Oradea și a județului Bihor.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor