Trimis de FRF la o reuniune UEFA

De Teodor Biriş
Petru Badea, Per Ravn Omdal și Radu Bitea
Petru Badea, Per Ravn Omdal și Radu Bitea
Preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, participă în Finlanda la o conferinţă pe tema fotbalului amator.

„Eerikkilä Sport Center” găzduiește până joi o conferință pe tema viitorului Grassroots (fotbalul de bază). Delegația Federației Române de Fotbal este alcătuită din Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare în cadrul FRF, și doi președinți de Asociații Județene de Fotbal, bihoreanul Radu Bitea și tulceanul Petre Badea.

În Finlanda, la această conferință organizată de UEFA mai participă reprezentanți din ţara organizatoare, precum și din Franța, Grecia, Kazahstan, Moldova și San Marino.

,,Grassroots a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu și se referă la practicarea fotbalului de bază. Tema conferinței este Carta Europeană Grassroots, și ce pot face federațiile naționale pentru a aduce modificări benefice acesteia. Este cel mai important curs pe teme fotbalistice la care sunt prezent, cu lectori de seamă din cadrul UEFA. O onoare şi bucurie pentru mine să pot să împărtăşesc idei şi opinii cu fostul vicepreşedinte UEFA din perioada când forul european era condus de Lennart Johansson. Ideea de bază este să privim fotbalul din alt unghi decât cel al performanţei, al plăcerii de a juca, ca un joc între prieteni. Se doresc lărgirea bazei şi creşterea numărului de practicanţi, femei, copii, old-boys, echipe mixte, persoane cu dizabilităţi etc.”, ne-a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.

Lectori cu CV

Printre cei care au susținut sau vor susţine conferinţe pe această temă se numără și Per Ravn Omdal, actualul președinte al federației norvegiene, fost vicepreședinte UEFA, care acum este și ambasador Grassroots, şi vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Rusia, Sergey Anokhin, plus lectori locali.

Înainte de plecarea în Finlanda, Radu Bitea a asistat la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, după care a urmat o şedinţă de patru ore a nou înfiinţatei Comisii pentru fotbalul amator, din care fac parte 11 persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !