Trimit cărţi peste Prut

5Comentarii
Trimit cărţi peste Prut
Studenţii basarabeni care studiază în România adună cărţi pentru a dota bibliotecile şi şcolile din satele Republicii Moldova.

Studenţii basarabeni care studiază în România adună cărţi pentru a dota bibliotecile şi şcolile din satele RepubliciiMoldova.

Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din România, lansează la Oradea campania „Trimite o Carte peste Prut”, iniţiată de Liga Studenţilor Basarabeni din România. Studenţii basarabeni din Bucureşti au fost cei care au trimis deja peste Prut, peste 3.000 de volume.

Campania se va desfăşura în cadrul StudFest, în perioada 19-25 mai şi va avea loc la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, între orele 9:00 şi 19:00. În data de 20 mai, de la ora 18:00, basarabenii vor amenaja un stand în Campusul Universităţii din Oradea.

Cărţi pentru elevi

„Campania are ca beneficiari bibliotecile şi şcolile din satele Republicii Moldova, inclusiv cele din regiunea transnistreană, care sunt mai puţin dotate. În aceste biblioteci lipsesc cărţile în limba română. Ne dorim aceste cărţi mai ales pentru elevi. ASEB se angajează să asigure inventarierea, împachetarea şi transportul cărţilor. Sunt binevenite cărţi de literatură românească şi universală, poezie, enciclopedii, atlase, carte şcolară, precum şi cărţi de istorie”, a declarat Anatol Cojocari, preşedintele ASEB.

Cărţile vor fi donate în mai multe etape, având în vedere faptul că realizarea campaniei depinde inclusiv de formalităţile legate de trecerea frontierei, de transportarea cărţilor, precum şi de alţi factori greu de prevăzut. Donaţiile se vor încheia la începutul viitorului an şcolar”, a precizat Anatol Cojocari.

Crina Dobocan5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor