Triplă lansare editorială la Bibliotecă

Triplă lansare editorială la Bibliotecă
La Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” din Oradea a avut loc joi o întânire literara în cadrul careia s-au lansat câteva tiparituri. Actiunea a fost condusa de redactorul-sef al revistei „Familia româna”, directorul bibliotecii, Constantin Malinas.

Acesta a vorbit despre trei noutati editoriale oradene. Este vorba despre cel de-al patrulea numar al „Caietelor Mircea Eliade” scoase de Despartamântul Oradea al Astrei, romanul „Femeia si calugarul” de prof. Sorina Todor, publicat la editura Aion din Iasi, precum si de cea mai recenta editie a publicatiei Bibliotecii Judetene, „Familia româna” nr. 3-4/2005.


Ca de obicei, „Caietele Mircea Eliade” trateaza studii si recenzii privitoare la opera scriitorului român, recurgând la un slalom literar în „universul si lumea lui Eliade, cu materiale prezente care se raporteaza la diferite texte si concepte ale ilustrului carturar”, specifica Malinas.


Coordonatorii acestor lucrari dedicate lui Eliade urmaresc, dupa cum spune directorul bibliotecii, „sa ofere cititorilor pasionati de opera acestui mare literat un material cât mai amplu pentru lectura si reflectie”. Acest prilej s-a constituit într-o noua ocazie de a lansa o invitatie tuturor celor care sunt interesati de opera lui Eliade sa participe cu materiale legate de opera scriitorului.


Pe lânga „Caietele lui Eliade” a fost prezentat si romanul Sorinei Todor, care dezvolta un subiect aparte, al dragostei, oferind o tema de meditatie asupra vietii si a mortii. În opinia autoarei, lucrarea sa este o „carte vindecatoare pentru suflet, despre o noua forma de spiritualitate”.


Finalul a fost rezervat prezentarii revistei „Familia româna”. Cele doua numere ale publicatiei editate de Biblioteca Judeteana ofera pentru lectura numeroase subiecte, între care grupaje de materiale, poezii, mult discutata problema Gojdu, dar si un interesant fotoreportaj.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !